Shadow Brokers публикува третата час от експлойтите на АНС – банковата система SWIFT

2
126

Хакерската група Shadow Brokers публикува третия архив с експлойти, получени при изтичане на информация от АНС.

Новата част от архива е още по-опасна и включва комплект експлойти за различните версии на Windows, като някои от тях са валидни за актуалните към днешен ден операционни системи Windows 8 и Windows 2012 и включват неизвестни към днешен ден 0day уязвимости. Има и експлойти за Windows Vista, Windows 2008, Windows XP и Windows 2003, поддръжката на които е вече прекратена от Microsoft и така и ще си останат неоправени.

Новият комплект съдържа софтуерни инструменти от 2013 година за атаки срещу банковата система за международни разплащания SWIFT с цел разкриване на следи от пране на пари и проследяване финансирането на престъпни групи. В третата част на публикуваните от Shadow Brokers експлойти са включени и готови сценарии за атакуване на EastNets клона на SWIFT и на конкретни банки от Близкия Изток. Комплектът съдържа и секретни отчети с документация, описваща архитектурите на IT системните на банките и софтуерни инструменти за извличане на данни от системата за управление на бази данни Oracle, като например списъци с клиенти и SWIFT съобщения.

Третата част включва и неизвестната досега уязвимост Eternalromance, даваща възможност за получаване на контрол върху отдалечена Windows система чрез TCP портовете 445 и 139.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари