12.1 C
София

Microsoft спря възможността за пробно тестване на Windows 365 поради недостиг на изчислителни ресурси

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Microsoft временно спря да предлага на потенциалните потребители на облачната операционна система-онлайн услуга Windows 365 възможността за безплатно използване и тестване на виртуалните работни пространства. Причината е, че желаещите да пробват Windows 365 се оказаха твърде много и изчислителните мощности на софтуерният гигант се изчерпаха.

Облачната онлайн операционна система Windows 365, която дава възможност за получаването на отдалечен достъп до виртуалните десктопи на Windows 10 или Windows 11 на практика от всяко устройство, на което може да бъде стартиран браузър, бе анонсирана през месец юли. През август услугата бе официално стартирана и бяха публикувани тарифите за използването на виртуалните компютри. Но само един ден след това Microsoft се сблъска с недостиг на изчислителна мощност, понеже желаещите да тестват отдалечените виртуални машини се оказаха твърде много.

За намаляване на натоварването Microsoft реши временно да спре възможността на физическите клиенти безплатно да използват Windows 365 в продължение на кратък пробен период. Това бе потвърдено от Скот Манчестър (Scott Manchester), мениджър на отдела по управлението на Windows 365, който отбеляза, че възможността за използването на новата операционна система отново ще бъде дадена на всички след увеличаването на изчислителната мощност.

„Виждаме, че интересът към Windows 365 е огромен, но се налага да спрем предлагането на безплатните пробни версии, докато не изградим нови допълнителни изчислителни мощности“ – съобщи Манчестър в своя Twitter акаунт.

Той предложи на всички заинтересувани потребители да се абонират за Windows 365, за да могат навреме да получат съобщението, че новата операционна система на Microsoft е отново достъпна.

Абонирай се
Извести ме за
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини