fbpx
-4.2 C
София

Microsoft тества уведомления за свързване на Windows с VPN и актуализация при търсенето в лентата със задачи

Microsoft продължава да подобрява начина на търсене в лентата на задачите на Windows. Как е по-добре според вас, да има бутон за търсене, поле или да няма икона?

Най-четени

Microsoft преразглежда начина, по който функционира търсенето в лентата на задачите на Windows 11, а скоро потребителите ще могат да получат и малка икона на щит в системната лента на лентата на задачите, която да показва кога компютърът е свързан с VPN.

В Windows 11 build 25252, който беше пуснат в Dev Channel, Microsoft тества различни начини за показване на търсенето в лентата със задачи. Един от примерите черпи директно от Windows 10 и предлага поле за търсене, в което потребителите могат да въвеждат текст, като резултатите се показват в отделен прозорец. Другият е „бутон за търсене“ с форма на хапче, който отваря прозорец, в който може да се въведе текст. Има и по-малка икона за търсене, която отваря нов прозорец за търсене, както и опция за „скриване“, при която няма поле или икона в лентата на задачите, а потребителите ще натискат иконата на Windows, за да отворят началната страница, която разполага с поле за търсене в горната част.

Изображение: Microsoft

Microsoft търси обратна връзка за начина, по който показва търсенето в лентата на задачите. Тестерите могат да направят това в Центъра за обратна връзка.

Тази компилация включва нова икона за състоянието на VPN – малка икона на щит, която се наслагва върху иконата за активна мрежова връзка. Тя има за цел да предложи на потребителите икона за състоянието на VPN, която може да се погледне с пръст, което може да бъде полезно в случай, че VPN връзката към работно или лично VPN приложение е прекъснала.

Не всички функции, показани в канала Dev, ще бъдат включени в канала Beta или в основните версии на Windows 11.

В тази компилация Microsoft е въвела поправки за отстраняване на различни проблеми. Два нови известни проблема са, че Widgets може да се окажат липсващи за някои Windows Insiders, което води до срив на explorer.exe в цикъл след обновяване. Потребителите могат да инсталират Widgets, ако те липсват. Алтернативно, потребителите могат да върнат компилацията назад.

Освен това в Build 25247+ има проблем, поради който някои Insiders не могат да преглеждат определени вторични дискове, включително вероятно други PCI устройства. Microsoft казва, че работи по поправка.

Microsoft също така разпространи Windows 11 Insider Preview Build 22621.1020 и Build 22623.1020 (KB5020035) в канала Beta.

Build 22623.1020 включва разгръщане на нови функции, докато build 22621.1020 е с изключени нови функции по подразбиране.

И за двете сглобки са налични поправки. Microsoft е комбинирала Windows Spotlight с Теми на страницата за персонализация. Освен това предоставя на потребителите пълния обем на паметта на всички абонаменти за OneDrive и вече показва общия обем на паметта на страницата Accounts (Акаунти) в приложението Settings (Настройки).

Тези компилации включват и предупреждения за съхранение в OneDrive, когато потребителите са близо до лимита си за съхранение. Тези предупреждения се появяват на страницата Systems (Системи) в приложението Settings (Настройки).


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини