Microsoft ще съобщава на потребителите дали техните компютри са готови за новата версия на ОС

3
3103

Считано от Windows 10 May 2020, обновяването на операционната система Windows 10 ще стане по-разбираемо за потребителите.

Обновяването до новите версии на ОС Windows 10 за немалко потребители на Microsoft не преминава гладко. Основната причина е, че софтуерният гигант не изпраща своите ъпдейти наведнъж. В началото новата версия се предоставя само на ограничен кръг потребители, като първи я получават на своите доверени и изцяло съвместими компютърни устройства, а след тях се обновяват и по-старите системи.

Този подход дава възможност на Microsoft бързо да открива проблемите в работата на новата версия на операционната система докато тя се предлага за ограничен брой устройства. Но за крайните потребители целият този процес е твърде неясен, така например, много потребители не разбират, защо при кликване върху бутона за търсене на обновяване, нищо не се случва.

След обновяването Windows 10 May 2020 (Windows 10 версия 12004), Microsoft е направил обновяването към нови версии по-прозрачно. ОС Windows вече започва да показва ясно уведомление, дали има ъпдейт точно за това компютърно устройство или че за обновяването ще трябва да се изчака. Някои потребители, вероятно с по-стари машини, ще виждат следното съобщение:

„Windows 10 May 2020 е на път. Ние предлагаме това обновяване за съвместимите устройства, но вашият компютър засега не е готов за него. След като ъпдейтът за вашето устройство стане готов, ще получите друго съобщение. Засега не е необходимо да правите каквото и да било“.

Потребителите с това съобщение явно ще трябва да изчакат, докато Microsoft не стане готова да предостави необходимия ъпдейт.

4 8 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари