12.1 C
София

Microsoft 365 ще спре да поддържа IE 11 през следващя месец

Най-четени

Microsoft предупреждава своите клиенти, че приложенията и услугите, които са част от пакета Microsoft 365, вече няма да поддържат Internet Explorer 11 от следващия месец.

Microsoft 365 ще прекрати поддръжката на стария браузър от 17 август и от този момент нататък потребителите ще изпитват влошено потребителско изживяване или директен отказ за достъп с визуализиране на грешка.

„От 17 август 2021 г. приложенията и услугите от Microsoft 365 вече няма да поддържат Internet Explorer и потребителите може да изпитат влошено изживяване или да не могат да използват тези приложения или услуги. Процедурата по прекратяване на поддръжката на браузъра за тези приложения и услуги тече от месеци наред, за да можем да осигурим един плавен край на поддръжката, която ще бъде прекратена поотделно и по различно време за всяко отделно приложение, съгласно независими графици“, гласи част от официалната публикация в блога на Microsoft по повод решението.

Също така си струва да се отбележи, че потребителите, които се опитват да получат достъп до приложенията или услугите на Microsoft 365 с помощта на Internet Explorer след 17 август, няма да получат поддръжка от Microsoft за отстраняване на проблемите, с които могат да се сблъскат.

След като компанията окончателно спре официално поддръжката на продуктите от Microsoft 365 за ползвателите на Internet Explorer, то се очаква последните да спрат да получат достъп до нови функции и потребителското им преживяване да започне постепенно да се влошава, докато в крайна сметка бъдат принудени да преминат към Microsoft Edge или друг по-съвременен браузър.

От 17 август потребителите, които влизат с акаунти в Azure Active Directory (AAD) на IE11, все още ще могат да използват пълния опит на Outlook Web App (OWA), но вече няма да получават нови функции. Потребителите, които влизат с акаунти в Microsoft, обаче ще бъдат пренасочени към Outlook Web App Light.

Потребителите, които разчитат на функциите Open with Explorer и View In File Explorer в SharePoint за достъп до библиотеки с документи, пак ще могат да ги използват, когато отидат в библиотека с документи в IE11. Тези функции обаче ще останат в режим на поддръжка и няма да получават допълнително развитие. Вместо това Microsoft препоръчва на потребителите да преминат към съвременен браузър и синхронизиране на OneDrive за по-добро потребителско изживяване и по-лесен достъп до техните файлове.

За да осигури плавен край на поддръжката за IE11, Microsoft заяви, че други приложения и услуги на Microsoft 365 ще се прекратят в продължение на следващите седмици и месеци.

Това решение на софтуерната компания е част от нейните ходове да повиши атрактивността към браузъра си Edge, като накара и последните останали потребители на остарелия iE 11 да мигрират към по-съвременно решение.

Абонирай се
Извести ме за
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини