Microsoft са добавили в последната предварителна версия на Microsoft Visual Studio 2022, Preview 2, изцяло нова версия на Hot Reload, която помага на разработчиците не само да са по-продуктивни, но също така поддържа менажирани .NET и нативни C++ приложения, отбелязва Techradar.

Тази последна характеристика към тяхната продуктова среда за разработка цели да спести на работещите с нея възможно най-много рестартирания на приложенията между извършваните редакции, обясняват в блог публикация Microsoft. Така, създателите на приложения вече ще могат да редактират файловете с код на приложенията и да го налагат веднага без да се налага да поставят на пауза изпълнението на приложението или да го рестартират. Технологията ще продължи да работи заедно с XAML Hot Reload правейки достъпни XAML и .NET Hot Reload за приложения, използващи XAML за потребителския им интерфейс. Функцията работи съвместно със сега съществуващите възможности на познатите дебъгъри, като брейкпойнт и „редактирай и продължи“ (edit and continue, EnC) и други техни функционалности.

Освен с приложения на основата на XAML, като WinUI 3 и WPF, Hot Reload в Microsoft Visual Studio 2022 Preview 2 работи и с много други, като например Windows Forms, уеб приложения на основата на ASP.NET, Blazor Server и различни приложения, в които се използва модерна .NET рънтайм среда в комбинация с дебъгъра на Visuial Studio. От Microsoft обещават характеристиката да поддържа и друг тип приложения, като например Blazor Wasm и .NET MAUI.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари