fbpx
-0.5 C
София

Mozilla обнови Webmaker с нова визия и инструменти

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.

Миналата година Mozilla стартира един вълнуващ проект в помощ на всички, които искат да се научат да създават елементи от Мрежата. Дали ще е цветна страница, интересно приложение или написването на прост код, Mozilla Webmaker обещава, че ще ви помогне.

А тези дни разбираме, че страницата на образователния проект е получила сериозен ремонт. Съобщава ни го не кой да е, а самият Майк Сърман в блога на компанията.

„Когато помислите за това, за идеята зад view source, това е нещо изключително. Не само, че може с кликването на бутон веднага да разкриете кода на сайт, можете да копирате, вмъквате, преправяте и превръщате този код в нещо, което си е само ваше. В много отношения, именно тази идея прави Интернет такъв революционен инструмент. И именно тази идея е тази, която живее в сърцето на уеб културата за отворения код“, пише в блога Сърман.

Mozilla Webmaker не е единственият подобен сайт, но с възможностите на Mozilla Foundation, Webmaker се превръща в идея, посредством която хората от организацията дала ни браузъра Firefox популяризират уеб кодинг културата по света със семинари, курсове и весели партита в Уганда, Гърция, Индия и къде ли не.

Но какво ново в Mozilla Webmaker? Променена визия на сайта, „remix“ бутон, обединяващ инструментите, с които разполагате в едно, нови инструменти за публикуване на вашата работа. Освен това – по-богати възможности за персонализацията ви на сайта, предоставяне на уникални уеб-адреси и _______.makes.org-домейни, които са свързани с името ви. И въобще Mozilla Webmaker се превръща в сайт, чието съдържание е генерирано реално от потребителите и за потребителите.
Дали искате да научите нещо, докато се забавлявате или искате да предадете знания и опит, пробвайте Mozilla Webmaker.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини