fbpx
-0.5 C
София

От Avira заявиха, че прекратяват поддръжката на приложенията си за Linux

Най-четени

Германската компания Avira, разработчик на антивирусни приложения, обяви, че прекратява поддръжката на своите продукти за операционната система Linux и че възнамерява в бъдеще да се съсредоточи върху развитието на разработките за Mac OS и Windows.

Като причина за това решение представители на компанията посочиха факта, че в сегмента на домашните компютри и малкия бизнес потребителите масово предпочитат да използват като операционни системи Windows и Mac OS, както и „наблюдаващия се от години постоянен спад в популярността на приложенията за Linux“. В резултат на тази стъпка от днес потребителите повече няма да могат да закупят или продължат вече закупените лицензи за продуктите на компанията, работещи под Linux.

Поддръжката на Free Antivirus Linux, Linux Professional Security и Linux Server Security ще бъде прекратена, а Endpoint Security и Business Security Suite ще продължат да бъдат достъпни, но без компонентите за Linux. За клиенти с Linux-системи, които вече използват някой от търговските продукти, представителите на Avira обещават да продължат поддръжката и обновленията на сигнатурите до месец юни 2016 година.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини