fbpx
4.6 C
София

Mozilla ускори работата на Firefox, за да може да се конкурира с Chrome

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Компанията Mozilla представи нова версия на своя браузър Firefox със значителни вътрешни промени, съществено увеличаващи неговата производителност. Разработчиците са успели да локализират всички участъци на кода, промяната в които води до по-бързата работа на Firefox.

Използваните нови алгоритми разпознават основната информация в уеб сайта, която трябва да бъде заредена най-напред, като вторичните елементи се зареждат по време на преглеждане на уеб страницата. По този начин скриптовете от популярните сайтове и уеб услуги се зареждат с 40-80% по-бързо. Някои компоненти, като например модулът за автоматично запълване на форми, не се зареждат и по никакъв начин не се използват, ако в страницата няма подобни форми.

Уеб браузърът Firefox 67 вече може да спира работата на разделите, които в момента не се използват, ако в системата е останала по-малко от 400 MB оперативна памет. По този начин се увеличава производителността на браузъра в компютри с малко RAM. И още, Mozilla е ускорила зареждането на Firefox с разширенията.

Освен скоростта на работа, увеличена е безопасността и конфиденциалността на Firefox. Потребителите могат да блокират цифровите пръстови отпечатъци и скриптовете за добив на криптовалута. Подобрен е и режимът за поверително сърфиране. В този режим сега е възможно запомнянето на пароли и избора на разширения, които да бъдат изключени в поверителните раздели.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Иван
Иван
2 години

Звучи доста добре. Жалко, че пазарния дял става все по-малко с всеки изминал ден…

Интередно
Интередно
2 години

Тествах го, скоростта с включен флаг на уеб рендър е впечатляваща.

cybercop
cybercop
2 години

Звучи добре. Само, да не стане, като с Opera – поредица от новости, без да се сещат за отстраняване на стари проблеми. Хората искат приложеният просто да работят добре.

Dave
Dave
2 години

Никога няма да ползвам това подобие на браузър наречено Хром, но и лисицата го развалиха брутално напоследък…

TNT
TNT
2 години

изобщо не ме интересува колко е бърз ако любимите ми добавки не работят.

Нови ревюта

Подобни новини