fbpx
6 C
София

MySpace си търси купувач

Най-четени

News Corp. опитват да продадат „страдащата“ социална мрежа MySpace и то още тази седмица, след три години огромни загуби. Продажбата най-вероятно ще допринесе за съкращаването на половината от персонала, който в момента е от 500 служители.

Това е шокиращо довиждане на някога горещата Интернет собственост, за която президента на News Corp. – Рупърт Мърдок прогнозира, че ще направи 1 милиард долара в годишни приходи. MySpace никога не достигна тази цел. Тази година, MySpace се очаква да направи по-малко от една пета от тази сума, като приходите ще са предимно от продажби на реклами.

Крахът на MySpace съвпадна с издигането на Facebook – голяма част от него дойде благодарение на изчистения интерфейс, по-плавните операции и по-добрата интеграция с други услуги. MySpace общо казано беше тромав, по-бавен и препълнен с реклами. Привикването към него също беше по-бавно.

Поне трима купувачи са в надпреварата за MySpace – онлайн оператора за рекламни мрежи Specific Media, частния фонд Golden Gate Capital и Austin Ventures, инвестиционен фонд, който работи със съоснователя на MySpace – Крис Деволф. News Corp. мислят да приключат сделката в сряда или четвъртък с цел да приключат с отчетите за своята финансова година, която свършва този четвъртък.

Очаква се цената на MySpace да е между 20 и 30 милиона долара. Близък до компанията сподели, че цената едва ли ще се покачи и тя включва в себе си пари и акции. Всяка продажба около тази цена ще направи доста голяма крачка назад към 2005-а година, когато News Corp. купи обещаващия Myspace за 580 милиона долара.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини