Въпреки че ние няма да можем да наблюдаваме това уникално събитие, NASA ще се погрижи за това и ще го направи достъпно за всички.

На 21 август 2017 година ще има пълно слънчево затъмнение, което може да бъде наблюдавано на територията на САЩ. Това е първото астрономично явление от подобен род за последните 99 години. Жителите на 14 щата през деня ще потънат в пълна тъмнина за около 2 минути. Затъмнението ще може да бъде частично наблюдавано в Канада, Мексико, Централна Америка и някои североизточни райони на Русия. NASA вече създаде компютърен модел на затъмнението и възнамерява да го показва с директно онлайн предаване.

Излъчването ще става в рамките на многочасовото шоу „Слънчевото затъмнение в цяла Америка през очите на NASA“. Ще има уникални директни предавания от най-малко от 3 въздухоплавателни средства, 50 стратосферни балона и дори от астронавтите на МКС. NASA подчертава, че никога досега подобно събитие не е показвано така мащабно: от Земята, от въздуха и от космоса.

Много астрономи и учени ще се възползват от тази уникална възможност, за да изучат влиянието на това уникално явление на Слънцето, Слънчевата система и Земята. Пълното слънчево затъмнение оказва влияние на климата и поведението на животните.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари