Въпреки че ние няма да можем да наблюдаваме това уникално събитие, NASA ще се погрижи за това и ще го направи достъпно за всички.

На 21 август 2017 година ще има пълно слънчево затъмнение, което може да бъде наблюдавано на територията на САЩ. Това е първото астрономично явление от подобен род за последните 99 години. Жителите на 14 щата през деня ще потънат в пълна тъмнина за около 2 минути. Затъмнението ще може да бъде частично наблюдавано в Канада, Мексико, Централна Америка и някои североизточни райони на Русия. NASA вече създаде компютърен модел на затъмнението и възнамерява да го показва с директно онлайн предаване.

Излъчването ще става в рамките на многочасовото шоу „Слънчевото затъмнение в цяла Америка през очите на NASA“. Ще има уникални директни предавания от най-малко от 3 въздухоплавателни средства, 50 стратосферни балона и дори от астронавтите на МКС. NASA подчертава, че никога досега подобно събитие не е показвано така мащабно: от Земята, от въздуха и от космоса.

Много астрономи и учени ще се възползват от тази уникална възможност, за да изучат влиянието на това уникално явление на Слънцето, Слънчевата система и Земята. Пълното слънчево затъмнение оказва влияние на климата и поведението на животните.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
Росалина БояджиеваИванбнсбоболхаса Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
лхаса
лхаса

(снимка)
Значи
Луната е чисто черна ?

бобо
бобо

Да от тъмната страна като я гледаш е черна

бнс
бнс

Хората виждат тъмната старана на луната ???

Иван
Иван

Язък, май не успя да докараш до истерия колегите ти, нали? Пък и никой от тях не сметна за нужно да се излага дори да те подкрепи с някоя небивалица като некацналите американци на Луната.

Росалина Бояджиева
Росалина Бояджиева

Между Венера и Юпитер има доста обекти: планетите Земя и Марс, и астеродиния пояс. Ако на звездното небе, такова, каквото го виждаме от перспективата на Земята изглежда, че Венера минава покрай Юпитер, то в пространството нещата изобщо не изглеждат така. Венера може да мине покрай Юпитер само ако нейната орбита поради някаква причина се удължи, само че това не е комета, а планета и няма как да стане. Колегата Йохан Кеплер ясно е формулирал законите за движение на планетите около Слънцето и явно авторите на тази статия не ги знаят. Много ми е интересно NASA какво точно ще предава, навярно… Виж още »