NASA отложи пилотирания полет на SpaceX с три месеца

5
809

Американската космическа агенция съобщи, че първият пилотиран полет на космическия кораб Crew Dragon, създаден от SpaceX, се отлага от месец април на месец юни 2019 година. Пилотираният полет на другия кораб – Boeing CTS-100 Starliner, планиран за месец август също 2019 година.

Първоначалните планове бяха първите полети на тези космически кораби да се състоят в края на 2016 – началото на 2017 години. Но поради възникнали различни проблеми, излитането на космическите апарати бе многократно отлагано. Сега NASA съобщи, че е възнамерява всеки месец редовно да съобщава за предстоящите космически полети и допълва, че най-вероятно, те ще бъдат отлагани още.

Безпилотните полети на корабите на SpaceX и Boeing са планирани съответно за месец януари и месец март. След тях ще бъдат осъществени тестови пилотирани полети, при които астронавтите ще остават на Международната космическа станция по две седмици. Първите дългосрочни шестмесечни експедиции до МКС са планирани за месец август и декември 2019 година.

През 2010 година NASA стартира програма за стимулиране разработването на частни космически кораби, които могат да транспортират американските астронавти до МКС. Те трябва да заместят предишните Space Shuttle и руските Союз. След около 6 месеца ще станат ясни резултатите от тази програма.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
2 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
ИвоПенчобай тръмпТролКольо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

То така става, ту едните ще отлагат, ту другите. Докато накрая все пак ще почнат, ама ще са минали още годинки от живота ни.

Трол
Трол

Ще отлагат, отлагат и накрая пак ще клекнат да се молят на руснаците !

Пенчо
Пенчо

Че руснаците кога са имали адекватна технология за ходене в космоса бе смешко

Иво
Иво

Селски само такива примати като теб могат да клекнат за стотина копейки бе цървул насран😁

бай тръмп
бай тръмп

Ако не бяха совалките МКС щеше да я има само в мечтите.