NASA плаща на американци, за да се изолират за още осем месеца в условия като на Марс

2
724

Изглежда на някои от нас се е усладила възможността да бъдем изолирани за два месеца поради пандемията от новия коронавирус. За такива хора NASA има специално предложение – компанията предлага още осем месеца ексклузивно изолиране като част от проучването ѝ за изпращане на хора към Марс и Луната.

Участниците ще прекарат осем месеца далеч от цивилизацията в Москва, Русия. Те няма да бъдат напълно изолирани, а ще могат да общуват (ограничено) с малък международен екип. Целта на тази мисия е NASA да научи повече за физическото и психическо влияние на изолацията върху хората. По време на мисията участниците ще извършват определени дейности и ще ползват виртуална реалност за максимално доближаване до действителността на другите планети. NASA е готова и да заплати на участниците за тяхното отделено време.

NASA предлага тази възможност единствено на американски граждани на възраст между 30 и 55 години, способни да говорят английски и руски. Освен това те трябва да имат професионално военно обучение, макар че и други квалификации също ще се разгледат и по възможност одобрят. Очевидно не всеки един от нас е пригоден за провеждането на тази рискова (макар и фалшива) мисия.

Животът на астронавтите би трябвало да ни бъде за пример по времето, когато още бяхме изолирани вкъщи в условията на всеобща карантина. Социалната изолация е по-трудна за някои от нас, затова астронавти като д-р Маршал Портърфилд споделя своите начини за справяне с положението. Коментирайки в интервю пред Lifehacker, за него особено важно е изготвянето на дневен график, поддържането на тялото във форма и преследването на ясна цел. Тези знания ще бъдат от полза за нашите наследници, когато се окажат първите постоянни жители на други планети от нашата Слънчева система и извън нея.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари