NASA представи търсачка, която показва какво е снимал Hubble на рождения ви ден

4
1376

Тази година се отбелязват 30 години от извеждането на телескопа Hubble в космоса. По случай празника NASA разработи нова функция в своя сайт. Въвеждате датата на своя рожден ден (ден и месец) и откривате какво е видял спътникът тогава.

Като се има предвид, че Hubble снима неуморно във всеки момент от денонощието от три десетилетия насам, действително за всеки един ден от годината можете да откриете интересно и вълнуващо изображение. Когато въведете деня и месеца си на раждане, можете да разгледате, да изтеглите снимката или да я публикувате в социалните медии. Освен това NASA предлага за по-тържествено отбелязване на годишнината потребителите да слагат хаштага #Hubble30 в социалните публикации. Това, изглежда, ще бъде най-големият подарък от организацията за тази година. Във връзка с годишнината тя подготвяше три специални събития на живо, които обаче няма да се състоят предвид бедственото положение в САЩ.

На телескопа Hubble се дължат едни от най-големите открития в областта на астрономията. Благодарение на него човечеството видя галактика на 13.3 милиарда светлинни години от Земята (засега класифицирана като най-отдалечената). Освен това телескопът засне и водни изпарения на планета извън нашата Слънчева система. Дори около Разпети Петък (17-ти април) Hubble засне причудлива галактика, излъчваща светлинни лъчи в различни цветове. Ако в космоса не бъде излъчен друг спътник, Hubble си остава един от най-големите източници на информация за космически обекти.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари