National Enquirer шантажира Джеф Безос с публикуването на интимни снимки

15
1548

Основателят на Amazon и най-богатият човек на планетата Джеф Безос официално съобщи чрез платформата Medium за изнудване от страна на таблоида National Enquirer. Изданието заплашва да публикува десетки интимни снимки на милиардера, ако той не прекрати своето разследване: Безос се опитва да изясни, по какъв начин National Enquirer е получил неговата лична кореспонденция и снимките.

Джеф Безос счита, че действията на таблоида са поръчкови и имат политически характер. Изданието National Enquirer отрича това и изисква от Безос да не разпространява подобна информация. В противен случай те ще публикуват любовните писма на предприемача и възнамеряват да представят и интимните снимки на милиардера. Основателят на Amazon каза, че възнамерява да стигне докрай и ако човек с неговото положение не може да направи това, какво остава за другите хора, които са се озовали в подобна ситуация – те нямат никакъв шанс.

Безос и Санчес

Но това може да не се окаже много лесно. Изданието National Enquirer принадлежи на стария приятел и съюзник на Доналд Тръмп, Дейвид Пакър. А един от авторите на скандалната публикация за Безос е Дилън Ховард, който заедно с адвоката на Тръмп, Майкъл Коен се считат за главните организатори на пиар компаниите срещу жените, обвиняващи Тръмп в сексуален тормоз. А да си припомним, че Джеф Безос, освен на Amazon, е собственик и на изданието Washington Post – вестникът, който непрекъснато и жестоко критикува Доналд Тръмп още когато той се включи в президентската надпревара.

Снимките, с които се опитват да изнудват Безос показват милиардера и неговата нова страст – бившата водеща на новините във Фокс, 49-годишната Лорън Санчес. Именно National Enquirer първи публикува подробната информация за връзката на Безос и Санчес, което стана причина за развода на милиардера със съпругата си Макензи Тасъл след 25 годишен брак.

Безос и Макензи

Конфликтът е налице и бившата съпруга на Безос може да получи $69 милиарда и половината от акциите на мъжа си в Amazon. Това ще направи писателката Макензи Тасъл най-богата жена в света и влиятелен акционер в компанията. Мнозина считат, че това е напълно заслужено, понеже идеята за създаването на Amazon е именно нейна и именно тя със своя труд е поставила компанията на крака. Засега не се знае дали брачният договор на съпрузите Безос включва споразумения за подялба на имуществото.

Най-богатият човек на света въобще не възнамерява да се подаде на шантажа и има намерение да публикува всички материали, изпратени му от National Enquirer и обяви, че започва собствено разследване. За разследването Безос е наел частният следовател Гевин де Бекър. Изданието Washington Post ще разследва и връзките на президента на САЩ Доналд Тръмп с Русия.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
15 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари