Netflix губи милиони заради споделени акаунти

8
341

Ново проучване на Reuters, проведено тази седмица, показва че 12 процента от хората, които стриймват видео онлайн, правят това с чужди акаунти. И тази практика се отразява на приходите на компаниите в бранша.

Проучването обхваща потребителите на платформи като Netflix, Hulu, HBO Now и др., а сред хората на възраст от 18 до 24 години процентът на онези, които използват акаунт на друг човек, скача на 21.

На базата на резултатите от анкетата, цената на абонамента за Netflix и броя на домакинствата в САЩ с достъп до услугата (52 процента), Quartz пък изчислява, че тази практика коства на компанията около 400 милиона долара. Reuters също твърди, че споделянето на паролите за достъп е основна причина за по-слабия растеж на приходите на компанията – от 31 процента до само 19 процента за тази година.

Анализаторите прогнозират, че до 2019 г. Netflix може да загуби до 519 милиона долара поради споделените акаунти и че ако тази тенденция се запази, компанията може да предприеме мерки срещу споделянето на пароли.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари