Nikola Motors получи поръчка за производството на 2500 товарни автомобили за събиране на боклук

1
986

Компанията за събиране на отпадъци Republic Services сключи договор с Nikola Motors за производството на 2500 електрически камиона Refuse за събиране на боклук за цялата територия на САЩ. Електрическите товарни автомобили ще имат акумулаторни блокове с мощност 720 KWh, а партньорите не разкриват повече технически характеристики. Камионите на Nikola ще бъдат тествани през 2022 година, а тяхното пълноценно използване трябва да започне през 2023 година.

Електрическите товарни автомобили за събиране и извозване на отпадъци са едно логично продължение на електрическите камиони, които бяха анонсирани преди две години. Уеб порталът Cleantechnica публикува кратка вътрешна информация, според която тези електромобили ще имат двигатели с мощност 1000 конски сили и акумулаторен блок с капацитет 720 KWh, осигуряващ 241 км пробег. Няма информация за скоростта на зареждане и времето на живот на батериите, въпреки че Nikola Motors преди време съобщи за пробив в тази област.

Партньорите съобщиха и че ако експлоатацията на тези 2500 електрически камиони бъде успешна, то ще бъдат поръчани още 2500 електрически товарни автомобила и общата поръчка ще достигне 5000 броя Refuse.

‘Пазарът за събиране на отпадъци е един от най-стабилните в този сектор и осигурява дългосрочна печалба за акционерите. Задвижването Nikola Tre е идеално за този пазарен сегмент, понеже в него се използват същите акумулаторни батерии, елементи за управление и електроника, каквито ще има планираният за по-нататък електрически камион на Nikola Motors. Ако започнем съвместното използване на платформата Tre, то значително ще можем да намалим цените’ – каза основателят на Nikola Motors Тревър Милтън.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари