fbpx
1.8 C
София

Mozilla уволнява 250 души

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Компанията Mozilla съобщи за съществено намаляване на персонала и за закриването на своя филиал в Тайпе, Тайван. Ще бъдат уволнени 250 души, а други 60 ще бъдат преместени в други екипи. Като се има предвид, че в Mozilla работят приблизително 900 души, то тези уволнения възлизат на около 30% от персонала на компанията. Ключовата причина за тези уволнения е, че Mozilla иска да не допуска фалит в условията на непрекъснато нарастващата криза,  предизвикана от COVID-19 пандемия.

Mozilla отбеляза, че досегашната практика за предлагане на безплатни услуги в тези нови условия е вече остаряла и компанията започва да се ориентира към други възможности за правене на бизнес и към алтернативни ценности. Предстои изборът на нов бизнес модел, с който ще се постигне оптималния баланс между обществената полза и и възможността за получаване на печалби.

Firefox продължава да бъде флагманския продукт на Mozilla и сега неговото развитие ще бъде съсредоточено върху подобряване на функционалността за потребителите с цената на съкращаване на функциите на инструментите на разработчиците.

Малко по-късно бе съобщено, че е уволнен целия екип за реагиране на заплахи (Threat management team) който се занимаваше с откриването и анализа на различните инциденти. Уволнена е и част от екипа Security tea. Уволненията засегнаха и екипа Mozilla Research, който се занимаваше с разработката на енджина Servo, написан на езика Rust.

Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
115
115
1 година

Следващата стъпка ще бъде цялостното премахване на адрес бара… Потъват за съжаление.

Закривай
Закривай
1 година

Закривай цялата Мозила – аз съм с брейв браузъра !

zmii4e
zmii4e
1 година

🙁

Един
Един
1 година

Голям фен съм им, ама са на път да ме изгубят! Като видях какво са сътворили с последния ъпдейт на мозила за андроид… мале, мале! Направо си е опит за самоубийство от тяхна страна!

115
115
Отговор на  Един
1 година

Да не са ги купили майкрософт, та започнаха с тези безумни и неадекватни промени от пролетта?!?

Коментар
Коментар
1 година

и що точно секюрити тийма? Тва което е + на мозилата т.е. по-добра сигурност, остава без кадри

U4en
U4en
1 година

къф е тоя екип Security tea? по цел ден седят, пият чай и се чешат по секюритито? май нема толко vpn мераклии колкото на мозилата им се иска.

AxOx
AxOx
1 година

„в Mozilla работят приблизително 900 души“ – също чета, че за 2018 похарчили 8М само.. което прави по $750 на месец на човек.
Изобщо не се връзват числата… а това защо работят толкова много хора за този браузър също не е ясно.
Има Андроид, Мак, Уин, Линукс версии и както и да го въртя, 900 човека не мога да ги наместя дори и да слагам преводачите вътре.
Ааа може би са включили чистачите на сградата.

Нови ревюта

Подобни новини