NortonLifeLock, компанията образувана от закупуването на Broadcom на Symantec в края на миналата година, обяви, че ще придобие немската компания за антивирусна сигурност Avira за сумата от $360 000 000 от настоящия собственик на фирмата Investcorp Technology Partners.

След години на проблемно развитие и борба да се справи в условията на засилена конкуренция в защитната индустрия и неуспех да следват модерните тенденции, Symantec намери спасението си в неочаквана сделка. В края на миналата година, Broadcom обяви придобиването на едни от пионерите в антивирусната индустрия за $10.7 млрд. След сделката, двете компании анонсираха появата на NortonLifeLock, в която беше отделен основния бизнес на компанията – този с продукти за компютърна сигурност. А сега, Broadcom декларира намерението си да засили ролята на компанията на полето на информационната сигурност с придобиването на друг динозавър в сектора за компютърна сигурност – немската Avira.

Основана през далечната вече 1986, Avira GmbH предлага продукти за информационна защита, като най-популярна се явява безплатният вариант на основния им антивирусен продукт. Компанията предлага и платени комплексни решения за защита, защитен браузър и др.

„NortonLifeLock и Avira са безкрайно отдадени на това да помагат на потребителите в тяхното дигитално ежедневие. Развълнувани сме да станем част от NortonLifeLock – компания, която е синоним на доверие и лидерство в областта на киберсигурността. Чрез използването на мащаба на NortonLifeLock ние може да достигнем и защитим още повече потребители по целия свят“, сподели при анонса на сделката изпълнителният директор на AviraТравис Виттевен.

„Ние бяхме пионери в доставянето на пълна киберсигурност на потребителите ни чрез нашата платформа Norton 360 и сега – чрез добавянето на възможностите и решенията на Avira, ние ще може да обслужваме по-добре един по-широк набор от потребители чрез комбинираното ни портфолио и „фримиум“ бизнес модела“, заявява на свой ред Гаган Сингх, главен продуктов мениджър на NortonLifeLock.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари