fbpx
3.5 C
София

OneDrive вече ще има функция за редактиране на изображенията в облака

Най-четени

Microsoft прави актуализации по уеб версията на OneDrive и Android приложението на облачната услуга, като въвежда основни функции за редактиране на снимки, както става ясно от обявление на компанията във вторник (чрез XDA Developers). Новите функции доближават съхранението на снимки в OneDrive до това, което Google вече предлага в своята услуга Google Photos.

Сред функциите за редактиране, които OneDrive вече поддържа, можете да изрязвате, завъртате и правите светлинни и цветови корекции на снимките. Редактирането на снимки работи само в JPEG или PNG файлове и в момента се предлага само за някои корпоративни акаунти в OneDrive. От Microsoft казват, че планират да разширят функцията за редактиране на изображения до всички бизнес и училищни акаунти това лято, като по-късно през годината с такива възможности ще бъде снабдено и iOS приложението.

Нови базови филтри

Разбира се, възможностите за редактиране на изображения, на този етап ще се простират до прости функции и базова корекция на изображението, а не професионален монтаж и специализирани филтри, но това определено е приятно нововъведение и разширяване на възможностите на платформата, а облачното изпълнение на тези корекции, ще спести голяма част компютърни ресурси, усилия и време, в много сфери на ежедневна работа с графично съдържание.

Регулирането на настройките за яркост и експозиция в OneDrive директно през уеб клиента на облачната услуга, вече ще бъде достъпно и удобно за потребителите. Microsoft хвърля светлина и върху няколко други функции, които планира да въведе в Android версията на приложението на OneDrivе. Вече потребителите ще имат възможност да визуализират снимки директно на устройство с активиран Chromecast и да позволят на другите потребители да виждат прелистване на изображенията на живо.

Облачната услуга на Microsoft cъщо така получава нов начин за организиране на изображенията: от Microsoft казват, че в някакъв етап през следващите два месеца ще бъде добавена и настройка в OneDrive, която ще дава възможност за автоматично създаване на папки въз основа на източника на изображенията, независимо дали става въпрос за групиране на екранни снимки от устройството, или за снимки, които са получени чрез WhatsApp например или друго чат приложение.

Всички тези промени няма да променят революционно начина, по който потребителите взаимодействат с облачната услуга OneDrive, но определено са приятни и подобряват потребителското изживяване. Тъй като Google Photos напоследък загуби част от привлекателността си, с която дълги години държеше приковано вниманието на потребителите, особено след като вече не предоставя безплатно неограничено пространство за съхранение, именно с което успя да достигне до огромна потребителска база, в това число и до много фотографи професионалисти, се отваря ново поле за директна конкуренция.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини