OpenAI обнови своя ИИ за писане на фалшиви новини

1
507

Новата версия на GPT-2 има шест пъти повече параметри – 774 милиона и генерира много по-достоверни текстове. Според проведените тестове, 75% от читателите считат текста на GPT-2 за не по-малко достоверен от статия на New York Times.

OpenAI официално представи новата версия GPT-2 на своя ИИ алгоритъм, която е значително по-съвършена. Алгоритъмът с елементи на изкуствен интелект GPT-2 бе анонсиран през месец февруари тази година. Тогава OpenAI заяви, че той е твърде опасен, за да бъде предоставен в отворен вид и затова бе публикувана негова орязана версия. Този ход предизвика силно възмущение при професионалистите, които по този начин нямаха възможност нито да проверят, нито да отхвърлят резултатите от работата на този ИИ.

Малко по-късно, компанията се съобрази с мнението на специалистите и предостави неограничен достъп до сорс кода, но на избрани компании и разработчици.

Едновременно с усъвършенстването на своя ИИ алгоритъм OpenAI работи и с експерти по информационна безопасност, за да следи по какъв начин хората използват GPT-2. Провежда и самостоятелни изследванията на възможностите за злоупотреба.

OpenAI намекна в своя блог, че вече е готова третата версия на GPT-2, която е двойно по-мощна от сегашната. Навярно тя ще бъде представена след няколко месеца – най-вероятно в началото на 2020 година.

Интересно е, че OpenAI работи върху свой свръхамбициозен проект – създаването на бленувания всеобщ ИИ. С помощта на електронния облак Azure и $1 милиард от Microsoft машината ще погълне знанията на Бах, Тюринг и Кюри и ще започне да решава проблеми, които не са по силите на хората.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Юли
Юли

„… и ще започне да решава проблеми, които не са по силите на хората.“
И след това – хей живот, здравей! :-)))