Opera представи нова версия на своя едноименен браузър с технология за мигновено зареждане на страниците. Според програмистите, по този начин уеб-браузърът е станал супербърз.

Технологията за мигновено зареждане на страниците се базира на алгоритъм, който дава възможност на уеб-браузъра Opera да предугажда, кой уеб-сайт възнамерява да посети потребителя и да го зареди още преди да е натиснат бутона Enter.

Новата технология е в състояние да запомни, въвеждането на кой URL е довел зареждането на една или друга уеб-страница. Така например, ако потребителят многократно въведе www.kaldata.com, браузърът започва да зарежда страницата още по време на въвеждането на адреса на сайта. Това кеширане се използва навсякъде в браузъра и ускорява работата с него.

Според създателите си, новият Opera стартира с 13% по-бързо от Opera 42. Енджинът на браузъра е станал по-производителен, което се потвърждава при тестовете: Speedometer показва 60,3% по-бърза работа в сравнение с Opera 42, JetStream (7,7%) и Octane (3,35%).

Тези показатели са постигнати благодарение на използваната технология за оптимизация работа на компилатора, с което се постига значително повишение на скоростта при работа в средата на ОС Windows.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари