fbpx
2.9 C
София

PayPal вече предлага покупка и продажба на биткойн и други криптовалути

Най-четени

PayPal обяви, че сега улеснява транзакциите в биткойн и други криптовалути, като платформата за разплащания вече въвежда купуване, притежаване и продажба освен на биткойн и на Ethereum, Bitcoin Cash и Litecoin.

Биткойнът и другите криптовалути, които PayPal започва да поддържа сега, са в обращение от няколко години и приемането им от разплащателната платформа е част от един по-широк преход, при който арената на финансовите услуги все повече започва да възприема дигитализацията. Всъщност много банки по света в момента дори планират да въведат свои цифрови валути.

„Преминаването към цифрови валути е неизбежно, като носи със себе си ясни предимства по отношение на финансовото включване и достъп, ефективност, бързина и устойчивост на платежната система, и възможността на правителствата да изплащат средства на гражданите бързо“, каза Дан Шулман, президент и главен изпълнителен директор на PayPal. „Нашият глобален обхват, експертност в областта на цифровите плащания, двустранна мрежа и строг контрол върху сигурността и надеждността ни предоставят възможността и отговорността да спомогнем за улесняването на разбирането, изкупуването и оперативната съвместимост на тези нови инструменти за обмен.“

Първоначално новите криптовалути, които PayPal вече поддържа, ще бъдат достъпни само за потребителите от региона на САЩ, но въвеждането им на международните пазари се планира в началото на 2021 г. Освен това PayPal публикува набор от информационни материали, за да гарантира, че всеки, който се интересува от екосистемата на криптовалутите, може да се информира безплатно и задълбочено, преди да поеме непремерени или твърде големи рискове.

Увеличаването на полезността на криптовалутите в сферата на цифровата търговия е една от основните амбиции на PayPal. Един от проблемите, пред които са изправени собствениците на Bitcoin, Ethereum и други криптовалути, е, че е доста трудно да се използват. Чрез ефективното им въвеждане в дигиталния портфейл на PayPal сега, този проблем ще добие далеч по-малко значими мащаби и ще може да помогне на далеч повече потребители.

PayPal си партнира с различни други организации и финансови институции, работещи в областта на криптовалутите, включително Cambridge Blockchain и TRM Labs, за да проучи по-добре потенциалните случаи на използване на криптовалути.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
zoro
zoro
1 година

PayPal първо да си оправи бъгавия уебсайт и да си научи съпорта да отговаря за по-малко от месец.

Чак тогава да си насочва усилията към криптовалутите (на чиито продажби така активно се противопоставяше).

Петкан
Петкан
1 година

Евала, аз и в Револют имам но е зле да се диверсифицирам и в ПП 🙂

Естествен интелект
Естествен интелект
Отговор на  Петкан
1 година

Not your keys, not your coins.

Нови ревюта

Подобни новини