fbpx
8.2 C
София

Paysafe придобива viafintech

Най-четени

Paysafe обяви, че е подписала окончателно споразумение за придобиването на водещата немска финтех компания viafintech – с изцяло парична трансакция. viafintech, известна още с марките Barzahlen/viacash и viacash, предлага най-голямата независима платежна инфраструктура в страните от DACH региона (Германия, Австрия и Швейцария), което я превръща в популярна алтернатива на традиционната банкова структура. За Paysafe тази сделка не само увеличава възможностите за растеж в Германия, критичен пазар за нейните международни търговци, но също така създава възможности за генериране на приходи от кръстосана продажба, като предлага на своите търговци по целия свят алтернативни решения за банкиране и разплащания чрез viafintech.

Основната цел на Paysafe е търговци и потребители да се свързват и осъществяват трансакции безпроблемно, благодарение на водещи за индустрията продукти в сферата на обработването на плащания, дигитални портфейли, онлайн кешови услуги и отворено банкиране. Компанията предлага над 70 платежни метода с повече от 40 валути.

viafintech е основана през 2011 г. и предоставя възможност за интеграция с приложения за дигитално банкиране, за да предложи иновативна концепция за „мобилен банкомат“. Тя позволява на потребителите да правят депозити или да теглят пари в брой от своите дигитални банкови сметки в най-близкия магазин, използвайки баркод. Тази услуга става все по-популярнa в региона, тъй като клоновете на традиционните банки затварят врати и бързо растящите алтернативни банки и дигиталните портфейли променят пазара. Услугите, които предлага viafintech се използват широко за плащания на сметки и изплащане на кредити, както и за онлайн пазаруване, подкрепяйки милиони потребители в региона, които нямат банкови сметки, или просто предпочитат високо ниво на сигурност при използване на онлайн кешови услуги.

Компанията е със седалище в Германия, където заема водеща позиция на пазара. viafintech присъства и в още пет европейски държави с планове за разширяване. Тя оперира чрез мрежа от 20 000 точки за продажба с над 20 известни партньора в ритейл индустрията. Също така има и добре развити взаимоотношения в банковата индустрия, плащанията на сметки и електронната търговия.

Комбинацията от създадената система за работа с банките на viafintech и лидерството й на пазара в Германия, заедно с разнообразното портфолио от услуги за разплащания на Paysafe и международната търговска база, са предпоставки за създаване на убедителни възможности за растеж и за двете организации, както в Европа, така и извън нея.

Като част от сделката, екипът на viafintech, включително управляващите директори – Себастиан Зайферт, Ахим Бонш и Андреас Велер, ще се присъединят към разрастващия се екип за онлайн кешови услуги и решения за отворено банкиране в Paysafe, който се ръководи от изпълнителния директор на Paysafe eCash, Удо Мюлер.

Тази сделка се осъществява след сключването на редица споразумения за придобиване на Paysafe в Латинска Америка, сред които придобиването на PagoEfectivo и SafetyPay. Те ще позволят на компанията да затвърди позицията си на световен пазарен лидер в eCash решенията и отвореното банкиране. Конкуренцията се бори да завоюват силна позиция в нововъзникващата екосистема за отворено банкиране и предоставянето на алтернативни начини на плащане (APM).

След приключване на трите придобивания, бизнесът Paysafe eCash ще може да предлага онлайн кешови разплащания и решения за отворено банкиране в над 60 държави с над един милион точки за разпространение. След продажбата на акциите си на Paysafe, мажоритарният акционер на viafintech – Glory Ltd., световен лидер в решенията за парични технологии – ще сключи ново стратегическо партньорство с Paysafe.

Двете компании са подписали споразумение за пренасочване, което дава възможност на Glory да предложи paysafecard, едно от водещите eCash решения на Paysafe, като форма на плащане в своите павилиони в магазините. От своя страна, Paysafe ще предлага решенията на Glory за парични технологии на своите търговци по целия свят.

Междувременно GRENKE BANK AG, която предоставя на viafintech Германския банков лиценз и доказана регулаторна рамка от 2017 г. и е акционер в компанията, ще продължи да предоставя същите банкови услуги и занапред. Удо Мюлер, главен изпълнителен директор на Paysafe eCash и Open Banking, коментира:

„Много сме развълнувани да посрещнем звезден играч като viafintech в семейството на Paysafe. Вярваме, че екипът ни е в отлична позиция да се възползва от изместването от традиционната банкова система в Германия, тъй като все повече алтернативни банки навлизат на пазара, а същевременно потребителите избират все по-често мобилни решения за банкиране и разплащания. Като комбинираме водещите решения на viafintech със съществуващото ни eCash и APM портфолио, ние се позиционираме като основен партньор за плащания за алтернативните банки по целия свят, тъй като навиците на потребителите при банкирането продължават да се развиват.“

Себастиан Зайферт, съосновател и управляващ директор на viafintech, добави: „За нас е удоволствие да станем част от Paysafe Group и вярваме, че това ще ни позволи да надградим текущите си бизнес постижения и да ускорим бъдещия си растеж като най-значимата небанкова инфраструктура за внасяне и теглене на средства. Всичко това ще подкрепи плавното преминаване от традиционно банкиране и ще насърчи процеса по финансово приобщаване.“

Очаква се сделката да приключи през следващите месеци, при спазване на обичайните условия и в съответствие с приложимите закони и разпоредби. До този момент двете организации ще продължат да работят независимо.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на новата Need for Speed: Unbound: спираща дъха надпревара в отворен свят

Великанът на състезателните игри се завръща с поредното си превъплъщение. Обещавайки напълно преработен модел на управление и с разработчика на Burnout Criterion зад волана,...

Подобни новини