pCloud – най-успешен стартъп проект за 2015 г.

0
13

Иновативната компания за облачни услуги pCloud зае челната позиция в класацията на „Капитал„Топ 10 стартиращи компании у нас за 2015 г.“. Стартъпът с българско IT ноу-хау заслужено грабна признанието, след като отбеляза няколко значими успехи през изминаващата 2015 г., сред които финансиране от 3 млн. щатски долара, над 3 млн. регистрирани потребители, световно предизвикателство към хакерите – pCloud Crypto Challenge, както и постоянно растящият интерес от страна на българския и чуждестранния бизнес към b2b предложенията на компанията.

 

Тунио Зафер, изпълнителен директор на pCloud, сподели: „За мен и моя екип е изключителна радост, че ще изпратим 2015 г. с пореден успех и признание, още повече, че тази класация е направена от една от най-сериозните български медии. Това е допълнителен стимул за нас да продължим да се развиваме и да се утвърдим сред най-добрите компании за облачни услуги в света.“

 

Наскоро и най-четеното списание в IT сферата на Острова – PC Advisor –  включи pCloud в своята класация за най-добри сторидж услуги за 2015/2016 г., нареждайки компанията в ТОП 6 в бранша. pCloud е на 7-о място по уеб трафик на платформи, предлагащи клауд услуги, в света.

 

pCloud е компания, позната както в България, така и на пазарите в азиатските държави, Америка, Бразилия, Европа и Турция. Екипът на компанията продължава да доказва, че революционната услуга pCloud Crypto за защита на личните файлове не може да бъде хакната от нито един хакер в света. В обявения през есента pCloud Crypto Challenge вече са регистрирани над 2200 хакери от цял свят, но всички опити  до сега да бъде разбита криптоуслугата са неуспешни.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за