9 C
София

Philips ще прехвърлят бизнеса си с телевизори

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Последните няколко месеца никак не бяха лесни и за Philips. Един от най-влиятелните в света производители на електроника бяха принудени да направят редица икономии, както и съкращения, за да се възстановят след дълго продължаващата вече финансова нестабилност. Очевидно обаче мерките, взети до сега, от концерна не са достатъчни, за да го върнат отново в играта като достоен играч, какъвто винаги е бил в конкурентната борба. Преди няколко дена в медийното пространство се появи нова информация във връзка с необходимите промени, които Philips предприема, за да се възстанови от кризата. Оказа се, че Royal Philips Electronics NV концерна ще направи и друг, още по-драстичен опит да се справи с проблемите си – ще прехвърли бизнеса си с телевизори.

Новината, че Philips възнамеряват да прехвърлят производството си на телевизори в ново сдружение, сформирано с компанията TPV Technology Limited, бе официално потвърдена тази сутрин. Компанията TPV Technology Limited е базирана в Хонг Конг. Според различни източници, тя ще държи близо 70% от общия си бизнес с телевизори съвместно с Philips. За концерна остават едва 30% от сегметна, които да управлява самостоятелно.

Освен проблематичното положение на Philips, анализаторите откриват и други закономерности в осъществената сделка за съвместна работа между концерна и TPV Technology Limited. Според критиците, партньорството е и безспорно доказателство за това, че конкурентната борба в сектора с телевизори става все по-жестока през последните няколко месеца. Следователно, Philips един вид искат да се застраховат, като работят със стабилен партньор, за да запазят лидерските си позиции в тази област. Освен това, анализаторите очакват и цените на телевизорите с търговската марка Philips да се покачат – следствие от предстоящото поделяне на правомощията в сектора между бъдещите партньори.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини