1.7 C
София

Porsche създаде мобилна зарядна станция за електромобили

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Германският автомобилен концерн показа своя версия на Tesla Megapack, която Porsche ще използва за зареждане на електромобили в регионите, където все още не е изградена необходимата пълноценна инфраструктура за преминаване към електрически транспорт. Това е система за акумулиране на 2,1 MWh енергия, която все още няма официално име, но може да зареди 30 електромобила Taycan от 0 до 100%, както и да зарежда по 10 електромобила едновременно.

Porsche заяви, че вече е транспортирала първата серия от тези мобилни зарядни станции в различни региони на Европа, с които са осъществени над 5000 зареждания на електромобили. По време на изпитанията производителят е тествал своята мобилна станция в сложни условия и температури до -40°C. Всички натоварвания от подобен тип са осъществени успешно без съществено понижаване на мощността. Една от главните цели на Porsche с тези мобилни зарядни станции да осигури зареждането на електромобилите по време на спортни събития от ранга на Porsche Track Experience.

Компанията сподели единствено, че мощността на нейната зарядна станция в 3,2 MW, а капацитетът на нейните акумулаторни батерии е 2,1 MWh. Porsche не разкрива останалите технически характеристики и е напълно възможно да не възнамерява да продава тази мобилна зарядна станция.

Да напомним, че и другите производители имат подобни решения. През месец май тази година Audi показа подвижна станция за зареждане на електромобили, в която се използват стари акумулаторни батерии на Audi e-tron. А Tesla още през 2019-та показа мобилна зарядна станция с капацитет до 3 MWh и мощност 1,5 MW.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини