Френско-японският алианс Renault-Nissan изпревари VW Group, измествайки немците от върха по продажби, и то благодарение само и единствено на едно име Mitsubishi.

VW Group държеше престижната титла „най-голям автомобилен производител в света“ вече няколко години, но изглежда, че покрай всички скорошни скандали с дизеловите емисии, немският гигант не е успял да обърне достатъчно внимание на трона си.

Запознайте се с неговия официален наследник: Renault-Nissan-Mitsubishi.

С продадени повече от 10.6 милиона пътнически и лекотоварни коли през 2017, триумвиратът Renault-Nissan-Mitsubishi се превърна в номер едно автомобилна група в света. Това става още през първата пълна календарна година за Mitsubishi в глобалния алианс.

Напоследък корпоративният свят е белязан от поредица сливания и придобивания, които са продиктувани от стремежа на компаниите да увеличат продажбите си, като постигат икономии от мащаба. Автобизнесът не е изключение и по този начин тук се намаляват разходите, нужни най-вече за разработката на следващото поколение технологии, свързани с автономното шофиране, електрифицирането и свързаните коли.

Именно в това беше фокусът на Renault-Nissan и мотивацията за включването на Mitsubishi. Oт своя страна, Toyota вече също си партнира с Mazda и Suzuki с цел съкращаване на разходите си за развойна дейност около електромобилите и други технологии.

През 2017 г. немският концерн VW Group, в който влизат Volkswagen, Porsche, Audi, Skoda и Seat, е продал 10.53 милиона коли.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари