fbpx
17 C
София

Samsung потвърди намеренията си да започне масово производство на 3nm продукти това тримесечие

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Приходите на Samsung Electronics през първото тримесечие нараснаха с 19% до $61,4 млрд. За разлика от конкурента SK hynix, той съхрани голямото търсене на компоненти не само в сървърния сегмент, но и на пазара на персонални компютри. Пазарът на смартфони се сви през това тримесечие, но компанията се надява, че ще се върне към растеж през втората половина на годината. През текущото тримесечие ще започне пускането на 3nm компоненти за клиентите на трети страни.

Оперативната печалба на Samsung нарасна с 51% до 11,1 милиарда долара през тримесечието, което бе подпомогнато в немалка степен от по-малкия спад от очакваното на цените на паметта. Получената оперативна печалба е най-голямата от първото тримесечие на 2018 г. Печалбата от продажбата на полупроводникови компоненти като цяло се е удвоила до 6,7 милиарда долара в сравнение със същия период на миналата година. Нетната печалба на компанията достигна 8,8 милиарда долара, надхвърляйки очакванията на анализаторите.

Оперативната печалба на компанията в мобилния и телекомуникационния сегмент намаля с 14% до $3,0 млрд. В сегмента на смартфоните компанията увеличи доставките на смартфони в по-ниския и средния ценови диапазон, като същевременно представи флагманската серия Galaxy S22. Това увеличи пазарния й дял от 22% на 24%, според Canalys.

В сегмента на контрактното производство, Samsung продължава да увеличава дела на съвременната литография и да повишава износа на своите продукти. През това тримесечие се очаква да започне масовото производство на 3nm продукти със структура от транзистори (GAA). Компанията се надява да успее да привлече към своите контрактни услуги нови клиенти от световна класа, включително и компании от САЩ и Европа. Беше намекнато, че през втората половина на годината Samsung ще трябва да прибегне до вдигане на цените на своите контрактни услуги, за да си осигури финансиране за бъдещи проекти.

През втората половина на годината Samsung очаква запазване на дефицита на компоненти и ограничени собствени производствени мощности. Последните геополитически проблеми и локдауна в Китай повлияха негативно върху бизнеса на компанията. Ръководството е обезпокоено и от високата степен на зависимост от външните пазари – компанията получава над 80% от приходите си извън Южна Корея, а в момента външнополитическата ситуация далеч не е стабилна.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини