Samsung отчете рекордни печалби

0
91

Компанията Samsung Electronics обнародва предварителните си финансови резултати за третото тримесечие. Печалбите на корейския гигант са скочили почти три пъти и са достигнали рекордни стойности.

Както съобщава новинарската агенция Yonhap, позовавайки се на данни, които Samsung е предоставила на финансовия регулатор в Южна Корея, през юли-септември 2017 г., оперативната печалба на корпорацията възлиза на 14,5 трилиона вона (12,8 млрд. долара) срещу 5,2 трилиона вона печалба, година по-рано. Според Yonhap Infomax (финансово подразделение на Yonhap), анализаторите са очаквали приходи на ниво 14,3 трилиона вона.

Продажбите на Samsung са нараснали с 29,7% на годишна база, до 62 трилиона вона (54,7 млрд. долара).

Компанията не разкрива показателите на подразделенията си, но отбелязва, че полупроводниковият бизнес е изиграл ключова роля в постигането на рекордните резултати. Окончателният доклад, Samsung ще публикува по-късно през октомври 2017 година.

В съобщението на Samsung се казва още, че през третото тримесечие, маржът на оперативната печалба на компанията се е увеличил до най-високите в историята си стойности – 23,4%. За постигане на това, на разработчика са му помогнали нарастващите доставки на чипове, обясняват анализаторите.

Според анализатора Ким Донг-вон (Kim Dong-won) от KB Securities, през третата четвърт на 2017 г., Samsung е увеличила доставките на чипове DRAM и NAND флаш памет съответно с 12% и 21%, а средната продажна цена на продуктите се е повишила с 6% и 2%.

Пазарните експерти оценяват оперативната печалба на полупроводниковото подразделение на Samsung в размер на 10 трилиона вона (8,8 милиарда долара), към края на третото тримесечие на 2017 г.

От KB Securities твърдят, че увеличението в продажбите на флагманските смартфони Galaxy S8 и Galaxy Note 8, трябва да помогне за увеличаване на възвръщаемостта на мобилния бизнес. Относно оперативната печалба на компанията на пазара на смартфоните, анализаторите очакват около 3,3 трилиона вона (2,9 милиарда долара).

По-рано Samsung съобщи, че предварителните поръчки за Galaxy Note 8 са се оказали най-високите в историята на линията Note. Предишният модел – Galaxy Note 7 – стана проваления: повече от 3 милиона устройства бяха изтеглени от пазара, поради тяхната взривоопасност. Въпреки случилото се, Samsung реши да продължи развитието на марката Note.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари