9.7 C
София

Samsung очаква 58% ръст в продажбите през третото тримесечие

Най-четени

Samsung обяви, ме оперативната ѝ печалба през третото тримесечие ще достигне около 12,3 трилиона корейски вони (10,6 милиарда щатски долара), което е ръст в размер на 58% в сравнение с периода преди година. Компанията също така заяви, че приходите ѝ са се увеличили с близо 5% до 66 трилиона вони (57 милиарда долара).

Тримесечието представлява своеобразен скок за корейския електронен гигант, който през същия период миналата година отчете 56% спад в оперативната печалба.

Samsung не казва какво е повлияло резултатите ѝ, но вероятно е получила тласък в търсенето на устройствата, тъй като на този етап все повече хора са принудени да учат и работят от дома си поради продължаващата коронавирусна пандемия. Компанията ще съобщи окончателните си резултати по-късно този месец.

Samsung продава повече телефони и телевизори от всеки друг доставчик, но има и огромен бизнес в продажбата на чипове оперативна памет и памет за съхранение на производители на устройства по целия свят. През последните месеци чип бизнесът на Samsung получи ръст на търсенето от компаниите поддържащи центрове за данни, които разчитат на технологията за съхраняване на всичко, което правим онлайн. Приходите от бизнеса с полупроводници на компанията са се увеличили с 13% през второто тримесечие до 18,2 трилиона вони.

В същото време, макар и приходите да растат, неизбежно се наблюдава забавяне в иновациите в технологията индустрия. 2020 трябваше да бъде силна година за телефонната индустрия, тъй като иновации като 5G и сгъваеми смартфони трябваше да станат масови. Въпреки че последното не се случи, те все пак имаха своя ефект върху пазара и накара потребителите да купуват повече. Освен това, икономическата рецесия по света и притесненията от COVID-19 ще ограничат броя на устройствата, които компаниите могат да произвеждат, и колко телефони всъщност ще купуват хората.

През април Samsung предупреди, че коронавирусът ще „навреди значително“ на операциите ѝ през следващите месеци, но заяви през юли, че очаква продажбите на смартфони да нараснат през третото тримесечие спрямо второто тримесечие на годината.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини