Samsung постигна споразумение с най-големия оператор на кинотеатри в Китай за инсталирането на свои LED екрани. Те ще заменят проекторите и белите платна. Първият от тях ще бъде инсталиран в Шанхай. След това новите екрани ще бъдат въведени в мрежата киносалони Wanda, а по-късно ще се разпространят в целия свят.

Това е LED дисплей с размер на диагонала 10,3 метра и 4К резолюция. Производителят подчертава, че той е 10 по-ярък от възможностите на съвременните проектори, използвани в киносалоните. Той показва изображения без изкривявания и има много дълбок коефициент на контраст.

Новият дисплей премина редица спецификации и тестове, и напълно съответства на стандартите на киното. Той покрива спецификациите на цифровото кино, определени от консорциума Digital Cinema Initiatives (DCI).

Компанията Wanda е включена във Fortune 500 рейтинга. Тя има 14 347 специални екрана в 1352 киносалона в целия свят. Сега компанията заяви, че отваря първия собствен киносалон в Шанхай, а в Пекин подготвя преоборудването на още един, който ще отвори врати през първата половина на тази година. Samsung твърди, че новият екран дава много по-добро изображение от всички досега предлагани решения, а пиар отделът казва, че човек се слива с изображението.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари