fbpx
10.8 C
София

Samsung Display ще прекрати производството на LCD панели до края на годината

Най-четени

Samsung Display е световен лидер в производството и доставките на LCD панели за смартфони, лаптопи, монитори, телевизори и друга потребителска електроника. Съобщава се, че скоро може да настъпи значителна, но очаквана промяна в производствения модел на компанията, като тя може да прекрати производството на LCD панели след 2020 г.

Samsung Display има огромен брой клиенти по света – като започнем от Apple и стигнем до OnePlus и всички останали компании между тях. LG се оказва най-прекият конкурент на предприятието, но той има значително по-малък пазарен дял и производствени мащаби.

Ройтерс съобщава, че Samsung е на път да прекрати цялото производство на LCD панели след края на тази година, след като изпълни чакащите поръчки на своите партньори. Понастоящем във филиала в Южна Корея има две производствени линии и в Китай две фабрики само за производство на LCD панели. Една от тях ще бъде модернизирана в следващите няколко години и трансформирана във фабрика за производство на панели с квантови точки – новото поколение дисплеи, в което Samsung вярват, че е бъдещето.

Една от ключовите причини за тази промяна е ограничаването на свръхпредлагането на LCD дисплеи, докато има глобално забавяне на доставките и продажбите на смартфони и телевизори – основните продукти, в които се влагат компонентите на дружеството. Освен това повечето производители също искат да преминат към OLED дисплеи, които всички считат за значително по-добри. Тъй като цените на OLED панелите намаляват поради непрекъснатите иновации, развойна дейност и намаляване на производствения разход, днес можем да забележим, че те биват включвани дори в бюджетните смартфони.

По принцип дисплеите на Samsung са считани за най-добрите на пазара, особено що се отнася до дисплеите за смартфони. Високата разделителна способност, трицифрените честоти на опресняване, HDR функцията и извитите страни, биометрията и вградените сензори за пръстови отпечатъци, в комбинация с невиждани досега нива на пикова яркост са постижения едва от близкото минало и именно те са достойнствата, които направиха Samsung Display лидер на пазара на OEM компоненти.

Дори LG направи подобен ход по-рано тази година, като съобщи, че дружеството LG Display Co ще спре производството на LCD телевизори до края на 2020 г.

Според коментари на независими пазарни анализатори, OEM производителите на потребителска електроника, вече са запасени с достатъчно LCD панел, които ще стигнат, за да се покрият нуждите и търсенето в следващите няколко години, които се очаква непрекъснато да намаляват. Изглежда моментът LCD технологията да се оттегли и да даде пространство на Бъдещето е настъпил.

Към момента няма официално потвърждение от Samsung пред CNET.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Анонимен
Анонимен
1 година

“ цените на OLED панелите намаляват поради непрекъснатите иновации” – намаляват защото се правят от найлон!

Винаги ми е било чудно, японците преди близо 60години, когато са изобретявали LCD технологията, дали не са екапиременрирали да светнат найлон ами са си играли да правят малки стъклени кутийки с течност в тях!?!?!

Георги
Георги
Отговор на  Анонимен
1 година

Време е тази морално остаряла технология да умре. Другите се сетиха и Самсунг ще започнат отново да произвеждат олед телевизори.

Нови ревюта

Подобни новини