Samsung Electronics представи бъдещето на Tizen за смарт телевизори

0
100

Samsung Electronics представи разширената платформа Tizen за смарт телевизори по време на петата годишна конференция за Tizen разработчици (TDC), която се състоя в Сан Франциско. Представители на Samsung дискутираха новите бизнес възможности, които възникват в резултат на платформата за смарт телевизорите на компанията, и споделиха своя опит с бизнеси, които са помогнали за разработването на екосистемата Tizen.

Събитието, което  премина под мотото “Ready to Connect! Get Involved!”, се отличи с презентации на лидери в индустрията, технически семинари и демонстрации за разработчици на приложения, дизайнери на платформи, производители на хардуер, софтуерни и хардуерни доставчици.

„Ние оставаме фокусирани върху работата с нашите партньори и разработчици, за да насърчим разширяването на платформата Tizen. Чрез разработването на система, която доставя стойност и нови изживявания на потребителите на смарт телевизори, ние ще продължим да изграждаме по-солидна Tizen екосистема“, каза Хайогън Лий, изпълнителен вицепрезидент на Samsung Electronics.

Като част от усилията на компанията да насърчи участието в разработването на платформата Tizen, Samsung обсъди политиките, установени в сътрудничество с партньори и разработчици, относно Voice Touch, Samsung Checkout, спортни/музикални услуги и решения за сигурност, налични за гамата смарт телевизори за 2017 г.

Предимството на най-новата Tizen 3.0 платформа е софтуера, който осигурява нова функционалност благодарение на актуализирания графичен модул и компютърен протокол Wayland. Те гарантират подобрена графика, стабилност, потребителски интерфейс и изживяване със смарт телевизорите на Samsung.

Voice Touch, една от новите възможности за смарт телевизорите, предоставя на собствениците по-интуитивен начин да използват функцията за разпознаване на глас. Когато потребителите кажат на глас заглавието от екрана с ТВ приложения, иконата се активира автоматично. В допълнение, Samsung Checkout е предварително инсталирана разплащателна система на смарт телевизорите на Samsung, която позволява на потребителите лесно да плащат за дигитално съдържание.

Смарт телевизорите на компанията също така предоставят на потребителите достъп до спортни и музикални услуги. Чрез музикалната функция, потребителите лесно могат да научат подробности за музиката от техните любими телевизионни предавания. В партньорство с Glympse, услугата за споделяне на местоположението с членове на семейството ще бъде достъпна и на устройства, работещи с Tizen, като Gear S3.

Смарт телевизорите на Samsung предлагат триетапно решение за сигурност, което обхваща платформата, приложението и хардуера, и предпазва системата от външни атаки. В допълнение, смарт телевизорите предлагат API сигурност на Tizen разработчиците при създаването на разнообразие от услуги, които подлежат на строги изисквания за безопасност.

Samsung планира да направи Tizen.NET публична мрежа за Tizen разработчици до края на 2017г, като от сега те могат да тестват версията на Tizen Smart TV SDK. От обявяването на своето сътрудничество с Microsoft за .NET проекти с отворен код, като .NET Core и Xamarin.Forms, Samsung непрекъснато пуска тестови версии на Tizen.NET SDK, за да помогне на разработчиците да изградят по-мощни приложения.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари