6.9 C
София

Scienverse: проект с българско участие, обединяващ VR-приложения и социални мрежи

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Scienverse е софтуерна компания, специализирана върху виртуалната реалност. Програмистите са талантливи българи, които създават виртуален свят, в който са съчетани VR-приложения и социални мрежи. Техният проект също се нарича Scienverse и това е един свят на виртуална реалност, в който се използват VR-игри и приложения в рамките на нова социална платформа.

 

Новата система Scienverse ще има открит код и ще комбинира различни VR-приложения, като по този начин и независими разработчици и програмисти ще могат да интегрират собствени приложения в новата платформа. Ще се използват услуги, базирани на електронен облак, а потребителите ще могат да споделят емоции във виртуална триизмерна среда.

Генералният директор на Scienverse Бори Семерджиев споделя, че „Scienverse е идеалният мост между потребителите и създателите на VR-приложния и игри в екосистемата на виртуалната реалност. Осен това, гласовият чат в Scienverse, а не въвеждането на текст с помощта на клавиатурата, прави социалното взаимодействие по-интуитивно и естествено, като по този начин става възможно изграждането на социалните мрежи на бъдещето“.

Информацията за интересния проект Scienverse бе подадена от наш читател, а ние ще допълним, че към настоящия момент в Kickstarter са събрани 1 390 евро, като до края на кампанията остават 32 дни, а целта е да се събере инвестиция в размер на €100 000.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини