fbpx
-4.2 C
София

Seagate отчете стабилен ръст на продажбите за последното тримесечие

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Seagate вчера съобщи, че приходите през първото тримесечие на фискалната 2022 г. (тримесечието приключи на 1 октомври 2021 г.) са нараснали с почти 35% в сравнение със същия период на миналата година. Компанията свързва успешното си представяне с положителните структурни промени в бранша.

Разводнената печалба на акция, по методиката non-GAAP възлиза на $ 2,35 при приходи от $ 3,12 млрд. Стабилните финансови резултати на компанията, уверен е нейният ръководител Дейв Мосли, отчасти се дължат на нарастващото търсене на системи за съхранение на данни с големи обеми – това са положителните структурни промени, настъпили в индустрията през годините. Като негативни фактори, той споменава недостига на полупроводникови компоненти и общите проблеми с логистиката, поради което разходите се повишават и производството намалява.

Облачните услуги имат най-голям принос за ръста на приходите на Seagate. Инвестициите в изграждането и оборудването на нови центрове за данни осигуряват на компанията стабилно и здраво търсене в продължение на няколко тримесечия. През последните 5 години, тяхното количество се удвои и достигна 600 в световен мащаб – и още 200 са на път. Съветът на директорите реши да определи тримесечен паричен дивидент от 0,70 долара за акция. През второто тримесечие на фискалната 2022 г., печалбата на акция по метода  non-GAAP ще бъде $2,35 ± 0,15. Прогнозата за приходите е 3,1 ± 0,15 милиарда долара.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини