SK Hynix отдели средства за закупуването на Toshiba Memory

0
104

Подразделението Toshiba Memory на Toshiba по производството на полупроводници, флаш-памети и многопластова 3D NAND, трябва да бъде продадена на консорциум начело с частната американска инвестиционна компания Bain Capital.

SK Hynix, която е в консорциума, съобщи за решението на съвета на директорите за отделянето на сума за закупуване на Toshiba Memory, а също така разкри и някои детайли около сделката.

За придобиването на активите на Toshiba Memory, компанията SK Hynix е отделила 395 милиарда йени. Част от парите ще даде за конвертируемите облигации на TMC, които по-късно те ще могат да се разменят за акции, дялове и за увеличаване на дела си в бизнеса до 15%.

Общо консорциумът ще получи 49,9% от акциите на Toshiba Memory. Компанията Toshiba ще остане с 40,2 % от акциите, а още 9,9% от акциите ще отидат при японската компания Hoya Corp. Apple, Dell Inc, Seagate Technology Plc и Kingston Technology ще получат своя дял от акции, които все още окончателно не са одобрени и това всъщност се превърна в проблем.

Действията на Apple възпрепятстват окончателното подписване на договора за продажбата на Toshiba Memory. Според информирани източници, Apple искат ясно определяне на обема на доставките на бъдещите продукти от Toshiba Memory. Ако погледнем списъка на акционерите, в който са Seagate и Kingston, то тогава страховете на Apple са съвсем ясни. Разпределението на обема на доставките на 3D NAND може да се превърне в ябълка на раздора и вместо стабилни доставки, участниците в консорциума ще започнат да се срещат по съдилищата. Твърди се, че Apple отказва да подпише договора без да е записано в него разпределянето на продуктите от Toshiba Memory.

Друга пречка по пътя на окончателното подписване на договора станаха правните рискове, за които трябва да „благодарим“ на компанията Western Digital. Вместо стабилни доставки на паметта, тя може да се сблъска с дефицит, когато в продуктите започнат да се месят Apple, Dell, SK Hynix, Kingston и Seagate. Western Digital обещава да направи всичко, за да отмени сделката и очаква временно преустановяване на нейното финализиране за началото на 2018 година.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари