Skype по подразбиране започна да скрива IP-адреса на потребителите

2
56

Microsoft най-накрая реши проблема с IP-адресите в Skype. Още преди четири години бе известно за съществуването на уязвимост в този популярен VOiP месинджър, която даваше възможност за получаване на IP адреса на потребителите. Неотдавна Microsoft даде възможност на всички да скриват своя IP-адрес, а сега тази опция е включена по подразбиране.

 

Тази уязвимост най-много тормозеше геймърите и стриймърите и на-вече геймърите, които излъчваха поточно видео от своите компютърни системи. Противниците на играча винаги можеха да разкрият IP-адреса на геймъра-стриймър, да осъществят масирана DDoS атака по този адрес, да провалят транслирането на поточно видео и да го избутат от системата. Злоумишлениците първо се сдобиваха със Skype ID, а след това този идентификатор се преобразуваше в IP-адрес.

Не може да се каже, че в този случай Microsoft действа бързо. Да не забравяме, че корпорацията закупи Skype през 2011 година, когато той бе предимно peer-to-peer месинджър. Оттогава до днес софтуерният гигант непрекъснато работи върху усъвършенстването на Skype и неговото цялостно прехвърляне върху собствената си платформа.

Microsoft официално съобщи в своя корпоративен блог, че в новата версия на Skype,  функцията за скриване на IP-адреса е включена по подразбиране.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари