fbpx
15.2 C
София

Slack претърпя масивен срив по-рано днес

Най-четени

Slack е платформа, която представлява комуникационен център за много бизнеси и екипи по проекти, неправителствени организации, институции и много други учреждения. През първия работен ден на 2021 г. обаче, компанията претърпя масивен срив. По-рано сутринта от прес центъра на компанията съобщиха: „Понастоящем клиентите може да изпитат проблеми със зареждането на канали или свързването със Slack Нашият екип проучва ситуацията и ние ще продължим с повече информация, веднага щом имаме такава. Извиняваме се за причинените смущения.“

Потребителите в световен мащаб започнаха да докладват за проблеми около 10:00 ET, а компанията публикува първата си актуализация на състоянието на проблема в 10:14 AM.

Първоначално Slack показваше съобщение за проблеми със свързването към услугата и съобщенията. Актуализацията на страницата на платформата за състоянието в 11:20 AM ET разкри, че става ясно за пълен срив в услугите, като всички аспекти на работата със Slack – включително влизания, съобщения, обаждания и връзки – се показват като недостъпни. „Всички ръце са на палубата от наша страна, за да разследваме допълнително“, гласи страницата за актуализацията, която обещаваше нова актуализацията на информацията за статуса на услугата след 30 минути.

Понастоящем става ясно, че проблемите са отстранени в световен мащаб за повечето потребители, въпреки че някои от потребителите във форумите на Reddit все още съобщават, че изпитват проблеми и затруднения с влизането или боравенето с услугата.

Това не е първият глобален срив на популярна услуга, на която бизнесът разчита, случила се през последните месеци. Припомняме за масивния срив на услугите на Google преди празничния сезон през декември, когато милиони потребители и частни компании останаха без достъп до информацията, груповата си работа и информационните платформи на компанията. Подобни сривове имат функцията да ни напомнят, че модела на пълна зависимост от една компания и нейните платформи или услуги, никога не може да е ефективен, особено предвид факта, че подобни сривове са независими и неподвластни на усилията на техните потребители. Така, експертите по дигитален мениджмънт винаги са препоръчвали да има разделение на платформите и комуникационните канали, чрез които извършваме работата си, за да не изпадаме в патови ситуации, когато основната платформа, която използваме, се срине.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини