SpaceX обяви датата на първия полет на пътническия космически кораб Crew Dragon

8
981

SpaceX и NASA съобщиха датата на първия полет на космическия кораб Crew Dragon. Изстрелването е планирано за 2-ри март тази година. Първоначалните намерения бяха това да стане още на 7-ми януари, но оттогава полетът беше отложен два пъти. Изданието USA Today допусна, че тези отлагания са свързани със спрялата работа на американското правителство и излезлите в принудителен отпуск държавни служители.

Първият полет на Crew Dragon ще бъде тестов, без хора. SpaceX първоначално трябва да се убеди в работоспособността на всички системи, преди да изпрати кораба в космоса с астронавти на борда. Ако всичко мине добре, първият полет с екипаж е планиран за месец юли тази година.

NASA заедно със SpaceX и Boeing усилено работим, за да сме сигурни, че всичко е готово за тестовите полети. Необходимо е да получим критично важна информация, която ще даде възможност да осигурим безопасен полет на екипажите. Ние научаваме много при тези изпитания“ – заяви мениджърът по пилотирани полети Кати Лайдърс.

Да си припомним, че САЩ спря самостоятелно да изстрелва хора в космоса през 2011 година, когато бе спряна работата по програмата Space Shuttle. Оттогава транспортирането на екипажите до Международна Космическа Станция извършва Русия. С новите разработки на SpaceX и Boeing, NASA се надява през 2019 година да спре да зависи от Русия при транспортирането на хора в космоса.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
4 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
7 Автори на коментарите
ШишоАлексВова ПутинРогозинПачи Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

Дам, отлагания само да щеш. Иначе не е невъзможно и ново определената дата да бъде провалена. Предположенията, че причината е била във временният блокаж на част от държавната администрация, е абсолютно недостоверно. Това че държавните служители – градинари, обгрижващи парковете и цветните лехи са били пуснати в отпуск, едва ли е повлияло на изпълнението на договори за космически дейности, сключени месеци и години по-рано.

Алекс
Алекс

Или е повлияло…

Шишо
Шишо

мамин, научи се да използваш тоя пусти български език. Да отбележиш че нещо е „недостоверно“ означава че имаш доказателства за обратното на твърдението което класифицираш като „недостоверно“. А ти нямаш. И в москва нямате. Никой няма. Не е ли по-правилно, мамин, да пишеш „неуместно“?
Хайде, изпрати 100 SMS-a на единен дарителски №17777 с текст „DMS Autism“ в подкрепа на болните деца че и вие „умните“ руски тролове да свършите нещо полезно за България. Това ми е хонорара задето те обучавах. Действай! И приложи снимки от телефона ти за всяко изпратено съобщение!

Nikolai
Nikolai

Малко е съмнителна тая работа с 2 март. Предвид факта че е SpaceX вероятно ще е не по – рано от средата на годината ако не и по – късно.

Шишо
Шишо

кво имаш предвид под „предвид факта“?

Пачи
Пачи

Отлагането на полета не може да бъде повод за критични и злобни забележки по адрес на Спейс Екс ! Този КК е преназначен за хора ! В момента НАСА сменя поколение косм. летателни средства !Колкото до ИМ ,той вече доказа че е талантлив иноватор !

Рогозин
Рогозин

Аз ги отлагам тия полети, щото измамника Мъск ми открадна технологиите и бизнеса.

Вова Путин
Вова Путин

Абе трябва да видим тази твоя работа с отлаганията на полети , нещо бюджета на агенцията се удвои пък полетите намаляха двойно . Да не стане като с новия космодрум …