Илън Мъск обяви вчера, че SpaceX ще изпрати през 2018 година своите първи космически туристи. Той добави, че полетът е планиран за края на 2018 година е ще е с продължителност една седмица.

Мъск отказа да съобщи имената на тези двама души, като каза само, че те са много сериозни и вече са внесли депозитите по полета до Луната.

Илън Мъск каза още, че SpaceX ще използва за този полет пилотируемата версия на космическия кораб Dragon 2, който ще бъде изведен в космоса с помощта на ракетата-носител Falcon Heavy. По време на тази първа комерсиална мисия, Луната ще бъде обиколена няколко пъти, без кацане на повърхността на спътника. Цялото пътешествие ще трае около една седмица.

Президентът на SpaceX Гуин Шотуел каза, че необходимите тестове и тренировките на двамата космически пътешественици започват още тази година.

Мъск благодари на NASA за финансовата поддръжка при създаването на Dragon 2 и каза, че още тази година корабът ще излети и ще се скачи с международната космическа станция в изцяло автоматичен режим.

В типичния си стил Илън Мъск каза, че двамата космически пътешественика „ще разгледат повърхността на Луната, ще отидат малко по-навътре в дълбокия космос и след това ще се отправят към Земята. Те ще прелетят около 500 000 – 600 000 километра“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари