SpaceX успешно изведе в орбита два пъти летелият космически кораб Dragon

8
383

SpaceX съвместно с НАСА стартира 19-тата мисия за снабдяване на Международната Космическа Станция. Изстрелването се състоя вчера от Кейп Канаверал, Флорида в 19:29 часа наше време. Ракетата Falcon 9 с космическата капсула Dragon се отправи кум МКС с 2,6 тона товар, предназначен за екипажа. Това бе 75-тото изстрелване на Falcon 9.

Този товарен космически кораб вече два пъти летя в космоса – през 2014 година и след това през 2017 година. Що се отнася до Falcon 9, този път SpaceX използва новия бустер Block 5 последна модификация, който бе изстрелян за първи път. Ракетата без проблеми кацна върху плаващата морска платформа на компанията, очакваща кацането в Атлантически океан.

Dragon трябва да достигне МКС на 8 декември, след което екипажът ще прихване товарния кораб с помощта на манипулатора Canadarm2 и ще закрепи Falcon към космическия модул „Хармония“ на Международната Космическа Станция. Корабът ще остане на МКС в продължение на четири седмици, като през това време той ще бъде разтоварен и отново натоварен с 1,7 тона товар, който трябва да бъде върнат на Земята. Това са преди всичко резултатите от различните научни експерименти.

Dragon носи няколко сателита тип CubeSat, новата версия на робота CIMON и научна техника. Има оборудване за малцуване на ечемик в безтегловност по поръчка на пивоварния концерн Budweiser. 250 кг са за екипажа – храна, лични вещи и колети от близките, включително подаръци за предстоящите празници.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
5 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
dagodyhaalgor
dagodyhaalgor

какво са извели нищо не са извели сичко е компютърна графика

Чичо Доктор
Чичо Доктор

dagodyhaalgor не си е пил хапчетата скоро 😉

Dave
Dave

dagodyhaalgor, вече ми е трудно да разбера майтап ли си правите или просто сте си тъпи плскоземците?

Шишо
Шишо

е така е. силно очакващия последната серия на „междузвездни войни“ духачев превъзбудено вижда компютърна графика навсякъде около себе си.

Опел Астрата
Опел Астрата

И на Брад Пит излизанията му в космоса, са по-кадърно изработени от на мошето фокусите.

Космонавт = Дядо Коледа за възрастни
Космонавт = Дядо Коледа за възрастни

Скъпоструващи фишеци цопват на няколко мили навътре в Атлантика.

Dave
Dave

Всички буустъри кацат и се преизползват отново. Това да не ти е руски фишек.

Шишо
Шишо

цопват верно е – цопва ти мисловната дейност заради одеколона.