SpaceX ще изведе в орбита 70 сателита едновременно

2
615

Ракетата Falcon 9 ще изведе в орбита космическите апарати на 35 организации от 18 държави. Повечето от сателитите принадлежат на комерсиални компании, но в космоса ще излязат и различни арт-обекти и ученически проекти. Уникалното изстрелване вече бе наречено „космическият аналог на Uber“.

По време на мисията SSO-A ракетата за многократно използване Falcon 9 ще изведе в орбита 71 сателита. Изстрелването ще бъде осъществено от военната база Ванденберг, Калифорния.

На борда на Falcon 9 се намират 15 микросателита и 56 малки апарата тип Кюбсат (CubeSat). Устройствата за заснемане повърхността на Земята са общо 19.

Трите мини апарата Pathfinder са на американския стартъп HawkEye 360. Те са оборудвани с апаратура и софтуер за откриване на радиосигнали от повърхността на Земята. По-точно, Pathfinder ще търси кораби, които нарочно са изключили своите GPS устройства и се опитват да се скрият. По този начин HawkEye 360 ще се бори с пиратите, контрабандистите и търговците на наркотици.

Falcon 9 извежда в орбита и 23 апарата за тестване на експериментални технологии, като и още 23 сателита на различни изследователски лаборатории.

В мисията участват 18 държави, включително и Казахстан, който започна да използва услугите на SpaceX вместо тези на Русия, поради значително по-ниските цени.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
Modern gayТони Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Тони
Тони

Хвърляйте всякакви неща горе, и после ауу много космически боклук много е опасен.

Modern gay
Modern gay

В следващите години, с развитието на SAFE Network, няма да има нужда от ракети, защото ще ги изтстрелваме децентрализирано в интернет и ще можем да се наричаме SpaceX, всеки ще може да се нарича както си иска свободно. Ще изстрелваме ракети директно в космоса с 3D принтиране. Анархия! Анархия!