SpaceX Crew Dragon успешно се скачи с Международната Космическа Станция

3
751

Изведеният вчера в космоса космически кораб от ново поколение Crew Dragon на космическата компания на Илън Мъск SpaceX успешно се скачи с Международна Космическа Станция. Космическият кораб е създаден в рамките на програмата на НАСА Commercial Crew Development за транспортиране и завръщане на екипажи астронавти до МКС. Целият процес на скачването бе показан в реално време в YouTube канала на НАСА.

Crew Dragon използва 16 двигателя за маневриране в космоса, използващи смес от монометилхидразин и диазотен тетраоксид. С помощта на тези двигатели траекторията полета бе коригирана, докато космическият кораб се приближаваше до МКС.

Основната разлика на Crew Dragon от товарната версия на Dragon и корабите на другите компании е, че абсолютно всички етапи на скачването са роботизирани и автоматизирани. Автопилотът успешно извърши всички маневри, като на борда на кораба се намираха манекенът Рипли и 180 кг товар за нуждите на станцията. Основната цел на мисията Demo-1 бе тоталната проверка на всички системи в рамките на сертификационната програма на НАСА. Получаването на сертификата включва четири етапа: два теста за спасяване на екипажа (при изстрелването и по време на полет), както и два полета до МКС – без и с екипаж. Тоест, първите три етапа вече са успешно преминати, а полетът на Crew Dragon с астронавти на борда е обявен за месец юли тази година.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Nikolai
Nikolai

За 2 дни 2 пирона в ковчега на Роскосмос. Още много водка има да изпият братушките докато стигнат Мъск.

Бранко
Бранко

ХА-ХА, те водката винаги ще си пият, както краварите уискито си.Дотук добре,остава да видим с астронавти до МКС, да видим колко пасажери и товар могат да качват,тогава може да има повод за радост.Между другото, руснаците вече имат създаден и изпитан ядрен ракетен двигател, който засега ще го използват за бойните ракети,което ще рече че засега е секретно,и щом направят по-нов и мощен двигател тогава ще пуснат един и за Роскосмос .Но едно е сигурно ,вече има указ от главния ,и той е до 2023 година да се започне изграждане на лунна база, и това ще става на няколко етапа.Повече няма… Виж още »

Ум умува, ум патки пасе
Ум умува, ум патки пасе

НАСА на живо, не видях костенурка и плоска земя. Къде сте тролове, Русия не плаща ли?