fbpx
4.3 C
София

Spotify добавя 8 минути и 46 секунди мълчание в плейлисти и подкасти в памет на Джордж Флойд

Най-четени

Spotify ще добави 8 минути и 46 секунди мълчание в избрани плейлисти и подкасти в платформата, за да почете Джордж Флой. Продължителността на мълчанието и тишината е равна на времето, в което бившият полицай на Минеаполис Дерек Чавин е приковал Флойд на асфалта и е притиснал коляното си около врата му, което е довело до неговата смърт от задушаване, събитие, което предизвика всеобща реакция и демонстрации в градове в САЩ и по света.

Действието на Spotify е част от едно по-широко движение на музикалната индустрия, наречено Black Out Tuesday, предназначено като знак на протест срещу полицейското насилие и расизъм. Редица звукозаписни компании участват след призив за действие на маркетинговия директор на Atlanta Records Джамила Томас и бившата служителка на Atlantic Brianna Agyemang, която започна с хаштага #TheShowMustBePaused, което е препратка към рефрена от популярната песен на Queen. Американската медия ViacomCBS също въведе празен момент в програмата на своите мрежи и телевизионни канали, отново със същата продължителност – 8 минути и 46 секунди.

„2-ри юни е Black Out вторник, ден на колективното спиране на работата на музикалната индустрия, което трябва да помогне на хората да се замислят и да се обединят в подкрепа на черната общност. На този ден – и всеки ден – Spotify ще подкрепя своите служители, приятели, партньори, артисти и творци в борбата срещу расизма, несправедливостта и насилието на расова и каквато и да било друга основа. Използваме силата на нашата платформа, за за застенем със създателите на музика и да усилим гласността, да предизвикаме смислен разговор и обсъждане и отдавна необходимата промяна. В резултат на това ще забележите някои промени в Spotify, които ще бъдат факт от вторник“, пише компанията в публикация в собствения си блог.

От Spotify в официалната си публикация в блога, още казват, че не трябва да забравяме, че голяма част от музика и жанровете, които познаваме днес, идват именно от чернокожи изпълнители, артисти, музиканти и творци. 

Много музикални продуценти, изпълнители и музиканти също излязоха с подобни публикации и изявление в своите социални мрежи и канали за разпространение, с които изразяват съпричастността си към каузата. Апел на цялата музикална индустрия.

В допълнение към паузата на мълчание, Spotify казва, че ще постави на пауза всички публикации в социалните медии, ще замени заглавията на подкасти и плейлист и изображенията и постерите им с логотипи в тъмни цветове, с цел да популяризира чернокожите изпълнители на музика. Компанията също така подчертава и финансови дарения, направени от служители и организации, които се борят срещу расизма и несправедливостта.

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Fermin
Fermin
1 година

аз ако съм си купил Spotify и ми прекъсне когато слушам музика ще издивея, както стана и едно време със спортните канали за които плащам а бълват реклами на онлайн казина и залагания, след това само пиратски телевизий гледам, та бих спрял веднага абонамента на Спотифай и го заменям със тубата …

AxOx
AxOx
Отговор на  Fermin
1 година

Така е Fermin – а колкото до смърта му… полицая наистина заслужава наказание, ама и тоя афро-американец си е яко простъпник..обвинен в насилие и убииство…. таа май е добре, че е мъртъв.
Не съжалявам убиици.

Евлоги
Евлоги
1 година

Голям герой го направиха негъра. Все пак защо го арестува полицая? Кражба, наркотици или двете?

Гана
Гана
1 година

Значи само негрите ги бият. А в русия ги разстрелва направо, ама нали не е негър.

Гана
Гана
Отговор на  Гана
1 година
ohoh
ohoh
1 година

Спотифай не прави така за убити от бялата, жълтата раса или червената раса. Това е дискриминация нали?

Нови ревюта

Подобни новини