fbpx
0.8 C
София

Spotify добавя 8 минути и 46 секунди мълчание в плейлисти и подкасти в памет на Джордж Флойд

Най-четени

Spotify ще добави 8 минути и 46 секунди мълчание в избрани плейлисти и подкасти в платформата, за да почете Джордж Флой. Продължителността на мълчанието и тишината е равна на времето, в което бившият полицай на Минеаполис Дерек Чавин е приковал Флойд на асфалта и е притиснал коляното си около врата му, което е довело до неговата смърт от задушаване, събитие, което предизвика всеобща реакция и демонстрации в градове в САЩ и по света.

Действието на Spotify е част от едно по-широко движение на музикалната индустрия, наречено Black Out Tuesday, предназначено като знак на протест срещу полицейското насилие и расизъм. Редица звукозаписни компании участват след призив за действие на маркетинговия директор на Atlanta Records Джамила Томас и бившата служителка на Atlantic Brianna Agyemang, която започна с хаштага #TheShowMustBePaused, което е препратка към рефрена от популярната песен на Queen. Американската медия ViacomCBS също въведе празен момент в програмата на своите мрежи и телевизионни канали, отново със същата продължителност – 8 минути и 46 секунди.

„2-ри юни е Black Out вторник, ден на колективното спиране на работата на музикалната индустрия, което трябва да помогне на хората да се замислят и да се обединят в подкрепа на черната общност. На този ден – и всеки ден – Spotify ще подкрепя своите служители, приятели, партньори, артисти и творци в борбата срещу расизма, несправедливостта и насилието на расова и каквато и да било друга основа. Използваме силата на нашата платформа, за за застенем със създателите на музика и да усилим гласността, да предизвикаме смислен разговор и обсъждане и отдавна необходимата промяна. В резултат на това ще забележите някои промени в Spotify, които ще бъдат факт от вторник“, пише компанията в публикация в собствения си блог.

От Spotify в официалната си публикация в блога, още казват, че не трябва да забравяме, че голяма част от музика и жанровете, които познаваме днес, идват именно от чернокожи изпълнители, артисти, музиканти и творци. 

Много музикални продуценти, изпълнители и музиканти също излязоха с подобни публикации и изявление в своите социални мрежи и канали за разпространение, с които изразяват съпричастността си към каузата. Апел на цялата музикална индустрия.

В допълнение към паузата на мълчание, Spotify казва, че ще постави на пауза всички публикации в социалните медии, ще замени заглавията на подкасти и плейлист и изображенията и постерите им с логотипи в тъмни цветове, с цел да популяризира чернокожите изпълнители на музика. Компанията също така подчертава и финансови дарения, направени от служители и организации, които се борят срещу расизма и несправедливостта.

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини