Американският технологичен гигант в областта на киберзащитата Symantec обяви, че ще уволни множество свои служители в четири от основните си офиси. Това става ясно от изпратено от компанията писмо към властите. Става дума за 230 служителя на Symantec, чиито позиции ще бъдат терминирани и на тяхно място няма да бъдат взимани други хора. Въпросното действие ще влезе в сила в средата на октомври.

Най-много уволнения ще бъдат осъществени в главния офис на Symantec в Маунтин Вю – 152, 18 в Сан Франциско, 24 в Спрингфилд и 36 в Кълвър. Компанията е уведомила засегнатите от чистката през август. Освобождаванията засягат най-вече технически и обслужващи позиции, както и хора от средно управленско ниво. Мярката на компанията е част от план за реструктуриране на бизнес операциите на Symantec – програма, възлизаща на $100 милиона.

„Като част от плана, който разработихме през последните няколко месеца, ние анонсирахме програма за реструктуриране на стойност $100 млн., целяща подобрение на продуктивността и намаляване на сложността на начина, по който правим бизнес“, споделя по време на среща на акционерите на Symantec през август главният финансов директор на компанията Винсент Пилет, цитиран от Mercury News.

Symantec, компания, доставяща на над 50 000 000 души по света защита със серията си от продукти Norton и системата против кражба LifeLock, дава работа на 11 000 служители по целия свят. Редуцирането на работния състав е част от план за съкращение на седем процента от работната сила на Symantec в глобален план. Съобщението за това съвпадна с новината за придобиването на бизнеса с корпоративни клиенти на компанията от страна на Broadcom. В същото време, слуховете, че два инвестиционни фонда – Permira и Advent International Corp.- желаят да придобият компанията в сделка, оценявана на над $16 млрд.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари