Tesla започва доставките на Model 3 в Европа

7
1144

От следващия месец Tesla възнамерява да започне в Европа доставките на електромобилите Model 3, модификация Long Range. Компанията очаква само разрешението на Управлението за контрол на автомобилното движение (RDW) на Холандия. Това ще даде възможност на Tesla да продава своите електромобили на цялата територия на Европа, без да се налага да получава разрешението на всяка страна от ЕС. Всъщност, това е една формалност, понеже в началото на месец януари тази година Tesla стартира предварителните продажби на Model 3 в редица европейски държави.

Европейският дебют на Model 3 идва в критичен момент за Tesla. Преди няколко дни компанията съкрати седем процента от работните места, за да намали разходите и едновременно с това да увеличи производството на по-евтини версии на електромобила. Главният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск съобщи за съкращенията чрез електронно писмо до служителите, в което изрази и надежда, че доставките на по-скъпи версии на Model 3 в Азия ще генерират повече печалба. А продажбите на седана в Европа и Китай ще помогнат на компанията да компенсира намалените данъчни отстъпки при покупката на електромобили.

Мъск подчерта и важността на продажбите на по-евтини версии на Model 3. Благодарение на този електромобил, Tesla може да разшири експанзията си и на другите пазари. Миналата година компанията продаде 138 хиляди електромобила в САЩ и сега се насочи към Европа.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
6 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
Fake NewsДжо1984Капитализъм 🇺🇸🇪🇺🇧🇬чепФелдшер Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Джо1984
Джо1984

Колата е като самолетите F-16, можем да си ги позволим, само ако ни ги подарят и токът от Американските тецове ни е безплатен, може и също да плащат и наем за четирите американски (ненатовски) военни бази (или и те бяха приватизирани?)! Иначе всичко друго е едно спонсориране на Великата Демократична Капиталистическа Американска Арийска Джендърска Нация!

Фелдшер
Фелдшер

Джо, колко пъти да ти напомням да си пиеш хапчетата мойто момче! И дочети най-накрая книгата „Как да управляваме вселената без да привличаме вниманието на санитарите“.

чеп
чеп

Аз съм сигурен, че ти и нов мерцедес не може да си позволиш. Даже ме съмнява, че и модел от 2010 ще можеш. Тия неща са с пари, а те едва ли идват от писане на коментари в Калдата.

Джо1984
Джо1984

Как ми направи финансов анализ, да не си питал Путин колко ми плаща? За твое сведение МОГА да си купя чисто нов Мерцедес C-класа и Тесла Model 3 и двете едновременно КЕШ, дори няма да си пипам биткойните! Иначе парите за тях съм ги изкарал за тях с работа, а писаното за „американският капитализъм“ и „българският преход“ ми е хоби!

Капитализъм 🇺🇸🇪🇺🇧🇬
Капитализъм 🇺🇸🇪🇺🇧🇬

Поредният тоталитарен мозък, който не прави разлика между частна компания, държава и правителство. Само да ти кажа, че на последната среща между Борисов и Путин, Путин каза, че тяхната компания Лукойл прави печалба, възлизаща на 1/4 от БВП на България. Това, което не добави е, че същата компания не плаща никакви данъци тук в БГ за тази печалба, защото я изкарва навън! Т.е. представи си БГ да има още 25% от своя БВП на година и върху него да се облага данък, бил той и смешните 10%. Това е десетки, дори стотици пъти повече от която и да е Марица!… Виж още »

Джо1984
Джо1984

Лукоил НЕ Е собственост на Русия, над 70% се държи от ING ( а тя от Фамилия Ротшилд, за това господаря не плаща данък на раята), а за Газпром 50,1% е собственост на Русия, останалите са на Американски фондове.

Fake News
Fake News

Лукой е руски и както всяка нормална голяма компания минава през множество собствености, инвеститори и „сандвичи“ през цял свят за да гарантира плащането на минимални данъци и споделена отговорност. По тази логика може да излезе, че Епъл е „ирландска“. На последната среща на държавно ниво между Владимир Путин и Бойко Борисов, записана в този клип, може ясно да видиш в минута 2:17 как Путин сам назовава Лукой като „наша руска компания“ в прав текст. https://youtu.be/pT5MrHorkgk?t=137 – 2:17 Няколко снимки от казаното: https://imgur.com/le1pukt Виж го и в оригинал на руски. В прочем канала, който го дава това също е руски, така… Виж още »