fbpx
24.8 C
София

Tesla започва изграждането на огромно акумулаторно хранилище на електроенергия в Канада

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Tesla получи нова голяма поръчка за изграждането на 1GWh акумулаторно хранилище от типа Megapack в рамките на мащабен проект за съхранение на електроенергия в Канада. Батериите Megapack ще се използват за съхраняване на излишната енергия от възобновяемите енергийни източници, която ще се връща в електрическата мрежа, когато потреблението достигне своя връх. Дружеството ще поеме и задачата да балансира местната електропреносна мрежа. Въпреки значителното увеличение на производствения капацитет през изминалата година, всички комплекти Megapack са разпродадени за следващите две години.

Канадската компания NRStor, съвместно с Six Nations of the Grand River Development Corporation, разработва проект за съхранение на електрическа енергия в Онейда от 2018 г. насам. Това е най-големият проект в Канада и един от най-големите в света. Oneida ще осигури необходимия капацитет от 1 GWh за енергийната система на Онтарио, като същевременно ще даде приоритет на околната среда и ще си партнира с коренното население.

За този проект ще се използват Tesla Megapacks с мощност 250 MWи капацитет 1000 MWh. Блоковете Megapack ще се използват за съхраняване на излишната енергия от възобновяемите енергийни източници, генерирана в Онтарио, и за връщането ѝ в електропреносната мрежа по време на пиковото потребление. Tesla ще предоставя и услуги за балансиране на мрежата. Проектът е добавен към дългогодишното портфолио на Tesla Megapack и се очаква да бъде завършен едва през 2025 г.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини