Tesla започва инсталирането на зарядни станции Supercharger от следващо поколение

2
1381

Днес Илън Мъск не само обяви новите имена на ракетата BFR и на космическия кораб BFS, но и направи редица интересни изявления за своята автомобилна компания. Генералният директор на Tesla сподели плановете си за изграждането на верига от съвсем нов тип зарядни станции Tesla Supercharger.

Според тази информация, към края на 2019 година Tesla възнамерява да удвои броя на своите станции Supercharger, за да може услугата да стане достъпна за 95-100% от жителите на страната. Уеб порталът Electrek напомня, че към края на тази година Tesla имаше намерение да инсталира над 18 000 зарядни станции в целия свят. Тази цел явно няма да бъде достигната докрай, понеже към днешен ден автомобилната компания на Мъск има 11 414 станции.

Мъск каза, че от следващата година Tesla пристъпва към изграждането на зарядните станции от ново поколение Supercharger V3. Технически подробности не бяха съобщени, като ръководителят на Tesla каза само, че в новите зарядни станции електромобилите ще се зареждат значително по-бързо.

Да си припомним, че в края на 2016 година, когато говореше за Supercharger V3, Илън Мъск намекна, че максималната мощност на третото поколение зарядни станции Tesla Supercharger значително ще превиши 350 KW. Подобна е мощността на зарядните станции според европейските стандарти.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари